Rami Adham sai jälleen tuomion.

Uhkaili todistajaa! Kohutulle lelusalakuljettaja Rami Adhamille jälleen tuomio – oikeudenkäyntikulut valtion maksettavaksi!

11.01.2020 08:05

Lelusalakuljettajana tunnettu Rami Adham, 47, tuomittiin joulun alla sakkoihin oikeudenkäytössä kuultavan todistajan uhkaamisesta. Helsingin käräjäoikeus määräsi lelusalakuljettajan maksamaan 70 päiväsakkoa, jotka hänen tuloillaan tekevät 420 euroa.

Tuomioon johtanut uhkailu liittyy oikeudenkäyntiin vuonna 2018, jolloin Adhamia syytettiin muun muassa rahankeräysrikoksesta. Lelusalakuljettaja tuomittiin tuolloin ehdottomaan vankeuteen.

Nyt tuomioon johtaneen rikoksen asianomistaja oli yksi reilun vuoden takaisen oikeudenkäynnin todistajista. Adhamia syytettiin uhkailun lisäksi asianomistajan pahoinpitelystä, mutta syyte kaatui puutteellisen näytön vuoksi.

Rami Adhamin syytteitä käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa viime syksynä.
Rami Adhamin syytteitä käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa viime syksynä.

 

Lue myös: Kohutulle lelusalakuljettaja Rami Adhamille uusia syytteitä: Löi ja uhkaili todistajaa!

Painosti julkisuudella

Tuomiosta selviää, että Adham oli lähettänyt todistajana olleelle miehelle oikeudenkäynnin tauolla Facebookin välityksellä valokuvan ja uhannut myös julkaista sen. Kuvassa todistaja on vuonna 2012 taisteluvarustuksessa Syyriassa turvaamassa toimittajaryhmää.

Viestissään Adham oli kutsunut todistajaa "jihadistiksi". Todistaja koki, että kuvan mahdollinen julkaisu voisi vaikuttaa hänen olosuhteisiinsa Suomessa, ja että hänet voitaisiin sen perusteella leimata terroristiksi.

Lue myös: Tämä mies paljasti lelusalakuljettaja Rami Adhamin valheet – poliittinen ura nousi pystyyn: ”Olin kuulemma valehdellut ja likasin omaa pesää”

Kulut valtiolle

Adham kiisti lähettäneensä kuvan vedoten siihen, että hänen nimissään on tehty useita valeprofiileja Facebookiin.

Oikeus ei pitänyt selitystä uskottavana, ja tuomiosta käy ilmi, että viestin lähettäjän profiilikuva oli sama kuin lelusalakuljettajan omassa Facebook-profiilissa. Lisäksi viesti oli lähetetty oikeudenkäynnin tauolla.

SEISKA 35/2018 Lelu-Rami sai vuonna 2018 ehdollisen vankeustuomion muun muassa rahankeräysrikoksesta.
SEISKA 35/2018 Lelu-Rami sai vuonna 2018 ehdollisen vankeustuomion muun muassa rahankeräysrikoksesta.

 

Lue myös: Lelusalakuljettajalle 10 kuukauden vankeusrangaistus – korvattavaa yli 220 000 euroa!

Helsingin käräjäoikeus katsoi, että uhkailulla oli pyritty vaikuttamaan asianomistajan todistamiseen. Todistajan mukaan asia oli vaikuttanut hänen mielentilaansa jälkeenpäinkin.

Sakkojen lisäksi Adham joutuu suorittamaan asianomistajalle oikeudenkäyntikulut ja 700 euron korvauksen kärsimyksestä sekä valtiolle 80 euroa rikosuhrimaksua. Lelusalakuljettajan 1 895 euron oikeudenkäyntikulut jäävät valtion maksettaviksi Adhamin taloudellisten olojen vuoksi.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Sami Hernesaho
Kuvat: Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!