Uutiset

UFC-tähti tuohtui Juha Sipilän tavanneesta turvapaikanhakijasta: Muutan pois, jos hän saa oleskeluluvan!

08.09.2015 18:26

Seiska uutisoi eilen irakilaisesta Fahad Firasista, joka nousi otsikoihin tapaamisestaan pääministeri Juha Sipilän kanssa. Tapaamisesta nousi kova kohu, sillä Fahad kertoi olevansa 17-vuotias, vaikka hän näyttää ikäistään paljon vanhemmalta. Sen lisäksi Fahadin Facebook-profiilista nousi myös kova keskustelu, sillä mies on julkaissut lukuisia lomakuvia, jonka vuoksi hän ei useiden mielestä vaikuta siltä, että hän tarvitsisi Suomesta  turvapaikkaa.

TAUSTAA: Sipilän tavannut 17-vuotias kohupakolainen: Päästäni on luvattu 12 000 euroa!

Nyt tapaukseen on ottanut kantaa turkulainen Makwan Amirkhani. Hän tuli suomalaisille tutuksi tammikuussa voittaessaan vapaaottelun UFC-debyyttinsä kahdeksassa sekunnissa.

Makwan on kotoisin Iranista ja muutti Suomeen pakolaisena viisivuotiaana yli 20 vuotta sitten. 

TAUSTAA: Makwan Amirkhani – Suomi pelasti henkeni!

Mä oon kateellinen
Miks ei meidän perheen pakomatka Suomeen ollu näin fantastista! Ihan kusetettu olo, me vietettiin ihan turhaan muutama vuosi pakolaisleirillä kun oltais voitu mennä Sveitsiin kartselemaan Firasin tavoin maisemia. Höh, oisin taatusti ollu parempi urheilija jos oisin Firasin tavoin saanu mahdollisuuteni jo pakomatkalla urheilla. Kaikista eniten minua ottaa päähän, ettei mulla ollu facebookkia ja kamera, koska nyt mulla ei ole mitään hienoja kuvia ja tilapäivityksiä upeasta matkastani Suomeen, urheilija kirjoitti Facebookissa.

Jos tää 17v jätkä saa oleskeluluvan, mä lupaan muuttaa kokonaan pois Suomesta. En vain tykkää kaverista, mies lisää kommentointiin.

Olen päättäväinen mies ja lähden jos Firas jaa oleskeluluvan, hän lisää.

 

Pehmensi puheitaan

Tänään tiistaina (8.9.) Makwan kirjoitti Facebook-sivustolleen kirjoituksen, jossa hän pehmensi puheitaan Fahadiin liittyen.

Olen lukenut asiaan liittyviä kommentteja, joissa henkilöä uhkaillaan väkivallalla. Olkaa nyt fiksusti ja antakaa pojan olla rauhassa. Lopettakaa nämä typerät uhkailuviestit. Ne eivät johda mihinkään hyvään. Emme voi päättää asioista suoraan itse, vaan meidän pitää kääntää katseemme kohti päättäjiä ja eduskuntaa, jonne olemme itse valinneet kansaa edustavat ihmiset. Jos meillä on jotain sanottavaa ja kommentoitavaa asiasta on oikein tarkastella päättäjiä suurennuslasin alla.

Lisäksi UFC-tähti kertoi äitinsä ottavan kiintiöpakolaisen asumaan luokseen.

Äitini on ottamassa kiintiöpakolaisen kaverikseen ja asumaan meille. Olen ylpeä, että minulla on niin hyväsydäminen äiti. Minä puolestani tyhjensin suurimman osan vaatteistani lattialle ja viikkasimme ne kauniisti kasseihin. Perheeni on ajatellut niiden antamista suoraan pakolaiskeskukseen, jossa vähän käyttämiäni vaatteita todella tarvitaan.

 

"Älkää tuomitko ihmisiä ilman syytä!"

Makwan toivoo pakolaisiin liittyvien keskustelujen pysyvän asiallisina ilman rasismia.

Ongelmatapauksen rinnastaminen muihin pakolaisiin on yleistämistä ja rasismia. Pakolaiset voivat tulla ympäri maapalloa ihonväristä, kulttuurista tai uskonnosta riippumatta. Älkää tuomitko ihmisiä ilman syytä! Ennakkoluulot ovat iso iso ongelma pakolaisia kohtaan. Ihonväri ja yksittäistapaukset eivät ole pätevä syy vihaamaan tuntematonta ihmistä!
Älkää kohdistako vihaanne Suomessa asuviin maahanmuuttajiin, jotka elävät tasapainoista elämää siinä missä syntyperäiset suomalaisetkin. Puuttukaa tapauksiin, joissa Suomea yritetään hyväksikäyttää. Oman maan puolustaminen on ylpeyden aihe, mutta sekin tulee tehdä oikeudenmukaisesti.
Kirjoituksen löydät kokonaisuudessaan Makwanin Facebook-sivustolta.
 
 
 
Teksti:Mariama Bah
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!