Heikki Kahila muistetaan pitkästä tv-urasta.

Tv-uutisten legenda Heikki Kahila, 82: Treenaan ääntäni yhä viikoittain!

01.01.2019 16:27

Heikki Kahila, 82, pääsi näyttämään taitonsa koko kansalle vuonna 1962, kun alkoi ura uutisankkurina. 1970-luvulla julkisuus räjähti: Heikillä oli illasta toiseen noin kaksi ja puoli miljoonaa katselijaa.

Uutismaailmassa vierähti 15 vuotta, jonka jälkeen hän oli vielä 25 vuotta mukana televisioviihteen parissa. Eläkkeelle Heikki jäi vuonna 2000.

Heikki Kahila Iltalypsyohjelmassa yhdessä Riitta Uosukaisen ja Jukka Puotilan kanssa vuonna 2001.
Heikki Kahila Iltalypsyohjelmassa yhdessä Riitta Uosukaisen ja Jukka Puotilan kanssa vuonna 2001.

 

– Tv-vuosien jälkeen olen viihdyttänyt seniori-Suomea esimerkiksi konserteilla. Lisäksi olen kirjoittanut kirjoja vaimoni kanssa. Kuulun myös työryhmään, joka tutkii ravintolaviihdeperinnettämme ja suunnittelee osastoa Musiikkimuseo Fameen.

– Treenaan paljon erilaisilla ohjelmilla, ja ääniharjoituksia teen viikoittain. Syömiset ja juomiset hoidan terveys edellä. Lääkärien tsekkaukset ovat säännöllisiä, joten ikäkerroin huomioiden olen hyvässä kunnossa.

Heikki on naimisissa Pia Kahilan kanssa. Kuva vuodelta 2006.
Heikki on naimisissa Pia Kahilan kanssa. Kuva vuodelta 2006.

 

Lue myös: Tv-legenda Heikki Kahila paljastaa – ura oli tyssätä jo alkuvuosina: ”Minua uhattiin potkuilla!”

Seuraan yhä mediaa

Virkeä Heikki seuraa edelleen tiiviisti maailman menoa useastakin mediasta.

– Olen nähnyt tämän media-tsunamin. Uutisten tarjonta on tänä päivänä monikanavaista ja ympärivuorokautista. Tuotannon tempo on hektistä. Vertailut aikaisempiin vuosikymmeniin ovat turhia.

– Kontekstiksi täytyisi ottaa eletty aika. Nykyään seuraan Ylen tarjontaa radio- ja tv-kanavilla, Hesarin printtiversioon paneudun tunneiksi ja news-pikaruokaa nautin Ilta-Sanomien nettiversiosta, Heikki päättää.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti: Sami Spåra
Kuvat: Lehtikuva ja Yle

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!