Uutiset

Tv-tähti sai miljoonasaaren Helsingissä kaupaksi - yksi uusista omistajista on liikemies Raimo Sarajärvi: "Meillä on jo visio siitä mitä haluamme lähteä kehittämään"

08.08.2020 13:21

Seiska uutisoi heinäkuun lopulla, että Helsingissä on myynnissä vailla vertaistaan oleva suojelukohde. Kotikatu-sarjasta tuttu näyttelijä Nelly Kärkkäinen, 39, ja hänen yrittäjämiehensä kauppasivat vuokrasopimustaan saaressa olevaan kiinteistöön. Nyt vuokrasopimukselle on löytynyt uusi omistaja.

Myynnistä kertoi ensimmäisenä Helsingin Uutiset.

Yksi uusista omistajista on seinäjokelainen liikemies Raimo Sarajärvi. Kaupassa ovat mukana myös Jaakko Keskisen perhe ja Jarmo Rinta-Jouppi perheineen.

Lue myös: Ravintola, uimaranta ja saunoja! Tässä on Kotikatu-näyttelijä Nelly Kärkkäisen kauppaama 1,8 miljoonan harvinaisuus – kuva!

"Tämä on iso juttu"

Seiska tavoitti Raimo Sarajärven, joka vahvistaa kiinteistökaupat. 

- Kyllä, se pitää paikkansa. Rinkes Kiinteistöt Oy on virallinen ostaja.

Raimo ei vielä tässä vaiheessa halua kommentoida kauppojen hintaa. Hän kertoo iloisesti siitä, että he haluavat tehdä yhteistyötä paikallisten ja Helsingin kaupungin kanssa uuden Uunisaaren kehittämisestä.

- Meillä on jo visio siitä mitä haluamme lähteä kehittämään. Haluamme yhdessä Helsingin asukkaiden ja Helsingin kaupungin kanssa lähteä kehittämään saarta vielä viihtyisämmäksi. Tämä on iso juttu, ja saari on todella hieno paikka, Raimo toteaa.

Raimo Sarajärvi
Raimo Sarajärvi vuonna 2017.

Uunisaari on harvinainen suojelukohde

Uunisaari on Nellyn isän elämäntyö. Hän vuokrasi sen Helsingin kaupungilta 1995. Paraatipaikalla olevan saaren kasvillisuutta on raivattu massiivisesti, ja saari on kokenut vuosien myötä todellisen nousun.

Saari on niin paikallisten kuin turistien suosima vierailukohde, ulkoilupaikka ja uimaranta. Uunisaareen pääsee kesäisin parinsadan metrin salmen yli pienellä lautalla ja talvisin sillan yli.

Nellyn omistukseen kiinteistöt ja vuokrasopimus siirtyivät isän kuoltua yllättäen viisi vuotta sitten. Nelly lunasti tuolloin vuokrasopimuksen etuosto-oikeuden perusteella lainarahalla.

Lue myös: Kotikatu-sarjasta tuttu Nelly Kärkkäinen kauppaa harvinaista suojelukohdetta – kiinteistöalan ammattilainen ihmettelee hintaa! 

RAKENNUSOIKEUTTA JÄLJELLÄ

Rantatontti ja saaren kiinteistöt ovat historiallisesti merkittäviä suojelukohteita. Tontin vuokrasopimukseen myös kuuluu vielä käyttämätön 150 neliön rakennusoikeus.

– Vuokrasopimuksen aikanaan loppuessa suojeltuja taloja tuskin puretaan. Näin ollen sopimusta voidaan sanoa rajoittamattomaksi, Seiskan tavoittama kiinteistökauppias kommentoi heinäkuun alussa.

Saari on myös kaupungin virkistysaluetta, jossa voi liikkua vapaasti jokamiehenoikeuksien turvin.

Uunisaaressa on jopa kausivuokrattavia pukukoppeja innokkaille uimareille.

Nelly Kärkkäinen
Nelly on näytellyt tv-sarjojen lisäksi lukuisissa elokuvissa. Viimeksi hänet nähtiin Sofi Oksasen kirjaan perustuvassa Baby Janessä.

 

Teksti:Monica Ollas
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!