Hyppää pääsisältöön
Tuusulan kirveshyökkäys

Tuusulan kirveshyökkäyksestä paljastui raakoja yksityiskohtia: 85-vuotias hakkasi naapuriaan kirveellä, johon oli kirjoitettu ”kosto” – selitti tekoaan karmivalla kirjeellä: "Tämä oli tapon aihe"

Seiska on uutisoinut ahkerasti Tuusulassa viime keväänä tapahtuneesta eriskummallisesta kirveshyökkäyksestä, jossa 85-vuotias mies hyökkäsi 80-vuotiaan naapurinsa kimppuun ja iski tätä aamuisella kadulla naapuriaan kirveen hamarapuolella.

Kirveshyökkäyksen uhriksi joutunut 80-vuotias mies jäi henkiin, mutta tapausta käsitellään nyt Itä-Uudenmaan käräjäokeudessa murhayrityksenä.

Uhri on kertonut poliisille asuneensa hyökkääjän kanssa vierekkäisissä rapuissa yli 30 vuotta. Uhri arveli riidan alkaneen alun perin siitä, että hän oli tehnyt lumitöitä.

– Hän oli varmaan harmissaan myös siitä, että vaihdoin aika usein uuteen autoon työmatkojeni takia, ja hän joutui ajamaan vanhalla autolla, uhri kertoi kuulusteluissa.

Koko pitkän naapuruuden aikana miehet eivät puhuneet keskenään kuin korkeintaan kymmenen kertaa.

Kaksikon välille oli kuitenkin vuosien aikana syntynyt jonkinlaista eripuraa tai vähintäänkin katkeruutta, sillä uhrin ja hänen vaimonsa mukaan 85-vuotias syytetty oli muutama vuosi sitten alkanut kirjoittaa lappuja, joita oli liimaillut lähialueiden tolppiin, seiniin ja bussipysäkeille.

Lue lisää: Tuusulan kirveshyökkäys: Murhayrityksestä epäilty 85-vuotias levitti törkeitä herjalappuja 80-vuotiasta uhrista – ”En ymmärrä, miksi!”

Tuusula
Murhenäytelmä tapahtui tavallisessa lähiössä vappuaattona tässä talossa. Taustalla vuosien kränä uhrin ja syytetyn välillä. Taloyhtiöllä tai muilla asuikkailla ei ole osaa miesten kiistaan.

"Mäpäs annan sille kirveestä"

Syytetty kertoi kuulusteluissa, että hyökkäyksen oli laukaissut pankista tullut kirje maksamattomista vastikkeista. Hän epäili, että naapuri liittyisi jotenkin asiaan.

– Mulle tuli yks kaks mieleen, että mäpäs annan sille kirveestä, syytetty kertoi kuulusteluissa.

Ennen kotoa lähtöään hän tyhjensi jääkaapin, vei roskat, nosti tv:n lattialle ja käänsi sulakkeet pois päältä.

– Tiesin, että minä en sinne enää palaa, syytetty sanoi kuulusteluissa.

Lue lisää: Mitä ihmettä idyllisessä Tuusulassa oikein tapahtuu? Ikämies hakattiin vappuaattona kirveellä sairaalakuntoon - uhri makasi tienristeyksessä!

Mukaansa hän pakkasi hammasharjan, aurinkolasit, partakoneen, pöytäkellon ja kalenterin sekä kirveen, jonka varteen oli kirjoitettu sana ”KOSTO”. Häneltä löytyi myös kirjekuori, johon oli kirjoitettu: ”Tämä oli tapon aihe”.

– Se oli vähän sellainen satuhahmokirje, syytetty selitti poliisille.

Hän kuitenkin kiisti, että olisi kirjoittanut kirveen varteen mitään.

Lue lisää: Murhan yrityksestä epäilty 84-vuotias mies hymyili käräjäoikeudessa – poliisi: Kirveshyökkäys naapuria kohti oli harkittu teko!

Kirves
Syytetty käytti tätä kirvestä. Varteen on kirjoitettu sana "kosto".

Hyökkäys aamuvarhain

Syytetty näki ikkunasta, kun naapuri lähti rollaattorillaan jokapäiväiselle aamulenkilleen. Hän tavoitti uhrinsa Tuusulan Riihikalliossa risteyksessä noin kello yhdeksän.

– Löin häntä monta kertaa kirveen tylsällä puolella päähän. Se oli puhdas kosto, syytetty kertoi tapahtuneesta.

Tuusula
Pahoinpitely aiheutti osapuolten ikien vuoksi kovan kohun. Uhri jäi henkiin, ja tekijälle vaaditaan kahdeksan vuoden tuomiota murhayrityksestä.

Sivulliset puuttuivat tapahtumaan ja hälyttivät paikalle apua.

– Olen ilman muuta syyllistynyt rikokseen. Se on raaka rikos, kun kirveellä heiluu. Kyllä mä sen tunnustan, syytetty tunnusti poliisille.

Lue lisää: 84-vuotias yritti murhata naapurinsa kirveellä Tuusulassa – toinen naapuri paljastaa taustoja: ”Hirveitä riitoja!”

Välipäätös: syyllinen

Syytetty toi kuulusteluissa esille useita tapahtumia, joissa häneen kohdistui kiusaamista ja ”keljuilua”. Hän myös väittää asunnollaan käytyä salaa. Nämä seikat johtivat hänen mielestään lopulta siihen, että hän hyökkäsi naapurinsa kimppuun.

– Poliisi ei esitutkinnassa saanut selville seikkoja, jotka olisivat osoittaneet syytettyyn kohdistuneen hänen kuvaamiaan tekoja ja tapahtumia, tutkinnanjohtaja Joni Kokkonen kertoo.

Itä-uudenmaan käräjäoikeus käsitteli tapausta heinäkuun alussa. Syyttäjä vaati syytetylle vähintään kahdeksan vuoden vankeustuomiota murhayrityksestä.

Oikeus antoi asiassa välipäätöksen, jonka mukaan syytetty on syyllistynyt syytteessä esitettyihin tekoihin.

Tuomio annetaan, kun syytetyn mielentilatutkimus valmistuu.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Mia Jussinniemi
Kuvat:
Poliisi

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!