fbqTutkintapyyntö Tua Backmanista: väitettyjä epäselvyyksiä hyväntekeväisyysrahoista! | Seiska
tua backman

Tutkintapyyntö Tua Backmanista: väitettyjä epäselvyyksiä hyväntekeväisyysrahoista!

Uutiset | 25.04.2017 09:27

Kiusaamista vastaan ry on jättänyt tutkintapyynnön Tua Backmanin maaliskuun alussa järjestämästä Charity Dinner Gala by Bretelle -tapahtumasta Hyvinkään poliisille.

Backmanin solmioliike Bretellen oli tarkoitus lahjoittaa hyväntekeväisyystapahtuman tuotto lyhentämättömänä Kiusaamista vastaan ry:n Frendit-koulukampanjan toimintaan. Charity Dinner Galan tuotolla oli tarkoitus järjestää kiusaamisen vastaisia koulutapahtumpia eri puolilla Suomea ensi syksynä. Tapahtuman tuotto oli huikeat 27 000 euroa.

Esa Tikkasen ex-vaimo Tua Backman laajentaa bisneksensä ulkomaille!

Rahat saamatta

Kiusaamista vastaan ry:n Marja-Liisa Hilander-Tereska kertoo Seiskalle, ettei rahoja ole kuulunut ja tuoton jakamisessa on ilmennyt pahoja epäselvyyksiä.

– Tuotto piti lahjoittaa lyhentämättömänä, mutta Tua ilmoitti pian tapahtuman jälkeen, että 15 000 euroa menee järjestelykuluihin ja 12 000 euroa Frendit-kampajalle. Minkäänlaista summaa ei ole näkynyt yhdistyksemme tilillä.

– Ihmetystä herätti myös, että Tua halusi palkita minut ja toisen hallituksemme jäsenen 5 000 eurolla hyvin tehdystä työstä. Hän ilmoitti lisäksi, että 10 000 euroa menee kuluihin, joista osa ei edes liittynyt kampanjaan. Hän on käyttämässä 5 000 euroa Angry Birds -kakkukuviin ja toisen 5 000 koruihin, jotka löytyvät hänen omasta varastostaan. Kun kampanjaa ruvettiin viime syksynä suunnittelemaan, hyväksyimme, että voimme ostaa häneltä koruja koulukampanjaa varten, Marja-Liisa kertoo.

Yhteistyö takkuilee

Seiska tavoitti Tuan kommentoimaan. Hän kertoo muun muassa, ettei kaikkia huutokaupan tuloja ole vielä saatu huutajilta.

– Yhdistyksen edustajat ovat myös kysyneet, että pitääkö kaikki varat käyttää Frendit-kampanjaan. Siksi meillä on suuri huoli, että varat menevät muuhun kuin mihin ne on kerätty. Yhdistyksen työntekijät eivät ole vastaneet sähköposteihin tai puheluihin eivätkä ole suostuneet tapaamisiin.

– Tarjosimme ensimmäisessä palaverissa mahdollisuutta, että Kiusaamista vastaan ry:n edustajat voivat ottaa lahjoitettavasta summasta, mikäli saamme kerättyä varoja tarpeeksi, itselleen palkkiona työtään vastaan 5 000 euroa. Ajattelimme, että tulos on parempi, kun he saavat työstään korvauksen. He ovat kieltäytyneet ehdotuksesta, ja se sopii meille.

Asia on Tualle läheinen, sillä kiusaaminen on koskettanut häntäkin läheltä.

Julkkiskaunotar Tua Backman koki kiusaamisen henkilökohtaisesti: Nettikiusaaminen on törkeää!

– Minulle tämä on ollut erittäin henkilökohtainen, vaikea aihe, ja on ollut ikävää, että onnistunut keräyksemme on johtanut tähän tilanteeseen. Tämä on isku vyön alle, Tua kertoo Seiskalle.

Teksti:Petri Voutilainen
Kuvat:Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!