Turun terroriteosta epäilty vangittiin: myönsi teon!

Uutiset | 22.08.2017 11:59

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on vanginnut Turun terroriteon pääepäillyn, 18-vuotiaan Abderrahman Mechkahin.
Häntä epäillään kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhanyrityksestä. 

Vangitsemisoikeudenkäynti käytiin videolinkin välityksellä, koska Abderrahman haavoittui kiinniottotilanteessa. Vangitsemista vaatinut keskusrikospoliisin rikoskomisario Olli Töyräs kertoi vangitsemisoikeudenkäynnin jälkeen, että epäilty on kuulusteluissa myöntänyt teon.

Olli Töyräs
Olli Töyräs

- Hän on myöntänyt aiheuttaneensa puukolla kahden henkilön kuoleman ja kahdeksan henkilön vammat. Hänen kuulustelujaan jatketaan huomenna ja siitä eteenpäin hyvin tiivisti, Töyräs sanoi medialle heti oikeudenkäynnin jälkeen.

Töyräs paljasti myös, että tekovälineitä järjettömässä verilöylyssä oli kaksi ja ne ovat molemmat poliisin hallussa.

Neljän muun epäillyn vangitsemisoikeudenkäynnit käydään myöhemmin tänään iltapäivällä. Heidän osuudestaan tapahtumiin ei toistaiseksi ole julkaistu mitään tietoa. Viidettä epäiltyä ei ole tällä hetkellä kiinniotettu. Hänestä on annettu kansainvälinen pidätysmääräys.

Artikkelia tarkennettu klo 12.46: Neljän muun epäillyn vangitsemista käsitellään tänään. Yksi epäilty on vielä vapaalla jalalla.

Teksti:sami sinokki
Kuvat:sami sinokki
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!