Turun puukotukset

Turun terroritekoepäilyistä vapautetun asianajaja: Asiakkaani ei tiennyt edes pääepäillyn nimeä!

23.08.2017 10:55

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi eilen neljä Turun terroriteosta epäiltyä marokkolaismiestä. Vangitsemisoikeudenkäyntejä oli alun perin tarkoitus olla viisi, mutta poliisi vapautti yhden henkilön kaikista rikosepäilyistä ja hänen vangitsemisoikeudenkäyntinsä peruttiin. 

Seiska tavoitti epäillyn asianajajan Heikki Maunilan, joka oli paikalla, kun hänen päämiehensä vapautettiin.

– Hän oli hyvin tunteellinen ja äärimmäisen helpottunut. Kiinniotto oli tullut hänelle täytenä yllätyksenä, kun raskaasti varustautuneet poliisit hakivat hänet kodistaan. Hänelle selvisi vasta kuulusteluissa, mistä oli kyse ja hän oli todella järkyttynyt tapahtumasta, koska kyse oli hänen maanmiehensä tekemistä teoista, Maunila kertoo.

Marokkolaiset tuntevat toisensa

Maunilan mukaan vapautettu 24-vuotias marokkolaismies tunsi pääepäillyn, 18-vuotiaan Abderrahman Mechkahin ainoastaan sen takia, koska marokkolaiset kaikki tuntevat toisensa ja pitävät yhtä.

– He pelasivat samassa porukassa jalkapalloa ja kokoontuivat joukolla jossain baarissa juomaan kahvia tai teetä. He eivät kuitenkaan olleet kaveruksia tai pitäneet mitään kahdenvälistä yhteyttä toisiinsa. Päämieheni ei edes tiennyt pääepäillyn oikeaa nimeä vaan tunsi tämän ainoastaan kutsumanimellä, Maunila paljastaa.

Maunilan mukaan tapaus tuli hänen päämiehelleen totaalisena yllätyksenä myös sen takia, koska mikään Abderrahmanin käytöksessä tai taustassa ei viitannut siihen, että hän tekisi jotain sellaista.

– Viime aikoina Mechkahia oli kuulemma näkynyt aika vähän, mutta sikäli, kun päämieheni hänet tiesi tai tunsi, ei hän olisi koskaan voinut kuvitella mitään tällaista, Maunila toteaa.
 

Teksti: Sami Sinokki
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!