fbq
Uutiset
28.08.2017 13:05
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus
Abderrahman Bouanane
Turun terroriepäilty esitti poliisille useita eri henkilöllisyyksiä
Uutiset
28.08.2017 13:05
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus

Keskusrikospoliisi tiedotti sunnuntaina saaneensa selville Turun terroriteon pääepäillyn oikean nimen ja iän. Koko maata järkyttäneen veriteon kuulusteluissa myöntäneen marokkolaismiehen uutisoitiin alun perin virheellisesti olevan 18-vuotias Abderrahman Mechkah, mutta sittemmin on käynyt ilmi, että mies valehteli sekä nimensä että ikänsä saapuessa Suomeen alkuvuodesta 2016.

Keskusrikospoliisin Varsinais-Suomen käräjäoikeudelle toimittamista tiedoista käy ilmi, että todellisuudessa epäilty on 22-vuotias ja hänen nimensä on Abderrahman Bouanane.

– Poliisi pitää sitä tällä hetkellä täysin varmana tietona sitä, että se on hänen oikea nimensä. Tieto on sekä Marokon viranomaisten, että hänen itsensä kuulusteluissa vahvistama. Toki hän on esittänyt monta muukin henkilöllisyyttä kuulusteluissa, mutta Marokon viranomaisten vahvistuksen takia on syytä uskoa, että tieto on oikea, tutkinnanjohtaja Olli Töyräs kommentoi.

Kaksi epäiltyä vapautettiin

Töyräksen mukaan epäilty on kuulusteluissa ollut asiallinen ja poliisilla on häneen hyvä keskusteluyhteys. Abderrahamanin lisäksi tapauksen tiimoilta on vangittu kolme muutakin henkilöä. Yksi heistä on vangittu vahvemmalla todennäköisin syin -epäilyllä ja kaksi muuta puolestaan lievemmällä syytä epäillä -perusteella.

Kahden jälkimmäisen kohdalla poliisi joutuu esittämään käräjäoikeudelle uuden vangitsemisvaatimuksen huomenna tiistaina tai muussa tapauksessa heidät joudutaan vapauttamaan. Töyräs ei vielä tänään maanantaina suostunut paljastamaan, mitä heidän kohdallaan tapahtuu.

– Jatkamme tutkintaa koko ajan ja kuulustelemme epäiltyjä, ja katsomme vasta huomenna aamulla, mikä on tilanne heidän suhteensa, Töyräs sanoo.

Poliisi otti vielä viime viikon keskiviikkona kiinni kaksi uutta epäiltyä, mutta heidät on kummatkin sittemmin vapautettu rikosepäilyistä.
 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »