Uutiset

Turenkilainen Eetu, 21: Kiusaajat pilasivat lapsuuteni

24.08.2020 16:50

Turenkilainen Eetu Heikka, 21, ei ekaluokkalaisena oppinut lukemaan yhtä nopeasti kuin muut. Poika joutui tuplaamaan ensimmäisen kouluvuotensa.

– Siitä alkoi kiusaamiseni. Jäin kaveriporukan ulkopuolelle, ja koin olevani kaikkia muita huonompi.

Puolustajiakin syrjittiin

Kaikki välitunnit Eetu vietti yksin, sillä jos joku kaveerasi hänen kanssaan tai yritti puolustaa, häntäkin alettiin kiusata. Koulun pihalla oli nurkkausalue, jossa Eetu seisoskeli ainoana seuranaan kännykkä. Joskus kiusaaminen oli fyysistäkin, mutta pääsääntöisesti se oli sanallista.

– Sanoilla on valtava voima. Muutamalla sanalla voi saada toisen ihmisen täysin rikki ja itsetunnon pirstaleiksi, Eetu tietää.

Hän kertoi kiusaamisesta vanhemmilleen vasta kahdeksannella luokalla. Vanhempien yhteydenotto luokanvalvojaan muutti kiusaamisen selän takana ilkeilyksi.

– Häpesin kiusaamista, eikä siitä ollut helppo puhua. Vanhempani saivat tietää asiasta, kun olin ilmoittanut haluavani vaihtaa koulua. 

Eetu Heikka

Someahdistelu alkoi

Peruskoulun viimeinen luokka oli helpompi, sillä nimittelyä ei tarvinnut kuunnella koulun käytävillä. Sen sijaan kiusaaminen siirtyi someen. Tekstiviestin merkkiääni sai aikaan aina huonon olon. Eetu tiesi, että puhelimessa odotti vain kiusaamis- ja haukkumisviestejä.

Eetun on yhä vaikea luottaa ihmisiin.

–  Kyllä kiusaaminen jäljet jätti, vaikka nykyään minulla onkin aivan toisenlainen elämä ja paljon kavereita.

Nyt Eetu on pystynyt käsittelmään kokemuksiaan siten, että hän työstää niistä elokuvaa.

 

Teksti:Carmen Heikkilä
Kuvat:Atte Kajova
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!