Uutiset

Tuore isä purskahti onnen itkuun! TIS-Juuso jännitti karanteenissa vauvansa syntymää - "Huusin Vilmalle, että puske!"

22.05.2020 14:47

Temptation Island Suomi -sarjan kolmannella ja viidennellä kaudella olleiden Vilma Karjalaisen ja Juuso Lehmusvyöryn esikoistyttö syntyi keskiviikkoiltana (20.5.).

Tuore isä Juuso osallistui heidän elämänsä merkittävimpään hetkeen videopuhelun välityksellä. Hän ei päässyt koronavirustartunnan takia sairaalaan pitämään rakkaan Vilman kädestä synnytyksessä. 

Tunnelmiaan isäksi tulemisesta Juuso avasi Seiskalle puhelimitse helatorstain jälkeisenä perjantaina. 

- Olen ihan onneni kukkuloilla! Lähes halkeamassa onnesta, Juuso iloitsee. 

Odottavan aika on pitkä

Perhettään kotiin odottava hilpeä isä paljastaa, että hän on siivonnut koko huushollin lattiasta kattoon. Juuso kuulostaa puhelimessa niin iloiselta, että ei malta pysyä paikallaan. Rakkaalleen hän on varannut vielä mystisen yllätyksen, josta Juuso ei kerro kuin yhden asian. Aikaa sen tekemiseen on kulunut paljon. 

- Luulen, että Vilma julkaisee siitä jotain Instagramiin, hän arvelee. 

Juuso yllättyi hieman voimakkaista hyvän olon tunteistaan esikoistyttönsä synnyttyä.

- Ymmärrän, mitä Vilma on tuntenut sen koko 9 kuukautta. Se on jännää, miten tulee ne tuntemukset miehille vasta sitten, kun näkee lapsen ensimmäisen kerran.  Kaikki ne tuntemukset, mitä äiti on tuntenut sen koko raskauden ajan, Juuso kuvailee.

Isä odottaakin jo kovasti, että pääsee pitelemään ja suukottelemaan pienokaistaan. Hänen koronatartuntansa takia Juusoa huolettaa myös tyttärensä turvallisuus, koska hänellä on vielä rinnan ahdistusta ja muita lieviä viruksen oireita. 

- Huolettaa vain sen puolesta, ettei tämä tartu sitten siihen vauvaan. Pitää hommata joku naamari tai hazmat-puku. Sellainen, mitä leffoissa on. En vaan itse voi sitä mennä ostamaan, joten pitää pyytää jotakuta hankkimaan se mulle, Juuso pohtii. 

Tunteikas synnytys

Juusoa selkeästi harmittaa, ettei päässyt fyysisesti paikalle lapsensa syntymään. Parhaansa hän teki tukeakseen rakastaan henkisellä tasolla, lähettelemällä tsemppausviestejä ja kannustamalla videopuhelussa. Kokemusta hän silti pitää erittäin ainutlaatuisena.

- Aivan käsittämätöntä, upeeta ja hienoa! Harmittaa vain, etten ollut fyysisesti paikalla tukemassa Vilmaa. Heti, kun Vilman piti puskea, niin mä olin silleen, että puske, puske, puske! Kello oli jotain klo 23.30, että sori vaan naapureille, Juuso kuvailee.

Puhelun aikana Juuso ei pystynyt pidättelemään tunteiden voimakasta vyöryä. 

- Heti, kun mä kuulin sen vauvan itkun, niin padot aukesivat onnen kyyneleistä, Juuso tarkentaa.

Vilmalla oli Juuson mukaan synnytyspelkoa synnyttää ilman juusoa. VIlma voitti sen pelon hienosti.

- Olen sanoinkuvaamattoman ylpeä Vilmasta ja siitä, mitä hän teki, että saatiin esikoinen maailmaan. Suuret kiitokset vielä myös hoitohenkilökunnalle, Juuso sanoi. 

Valmistautuminen

Juuso kertoo pariskunnan varautuneen hyvin vauvan kotiin saapumiseen. Huone pienokaiselle on ollut valmiina jo pitkään ja kaikki hankinnat on tehty ajoissa. 

- Tässä ollaan täysin valmiita. Odotetaan vaan, että se vauva pääsee kotiin.

Vilman ja Juuson hellyydenkipeät kissat hieman mietityttävät Juusoa, koska hän ei tiedä, miten ne ottavat uuden perheenjäsenen vastaan.  Isä aikoo pitää kissoja tarkasti silmällä, etteivät ne tee vahingossakaan mitään pahaa tyttärelleen. 

Ajokortti on ainoa asia, mikä Juusolta on jäänyt vielä saamatta ennen vauvan syntymää. 

- Ajotunteja ja inssiä vaille valmis sekin. Niitä ei pysty tekemään, kun on tämä koronakeissi, Juuso toteaa. 

Synnytystarinoita

Juuso piti omalla instagram-tilillään pienen keskusteluhetken ennen lapsen syntymää. Hänestä seuraajien kanssa keskustelu oli mielenkiintoista, kun hän pääsi kuulemaan muiden synnytystarinoita.

Yksityiskohtaisten kokemusten kuuleminen auttoi Juusoa omassa erikoisessa tilanteessaan, kun häntä harmitti, ettei voinut olla Vilma-rakkaansa luona synnytyssalissa. Samanlaisessa tilanteessa oleville Juuso haluaakin antaa pienen neuvon. 

- Silloin pitää maksimoida se henkisen tuen tärkeys, että tsemppaa parhaansa mukaan. Antaa kaiken tuen henkisesti, vaikka ei pysty olemaan fyysisesti paikalla, Juuso neuvoo. 


 

Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!