Uutiset

Tuomo Korhonen, 31, käytti 10 000 euroa dopingaineisiin: Lopettaminen oli järjettömän rankkaa – ”Masennuin niin pahasti, etten päässyt kotoa ulos”

13.03.2019 09:08

Steroidien käyttö on levinnyt kilpaurheilijoilta tavallisiin saliharrastajiin. Silti ani harva uskaltaa puhua aiheesta julkisesti. Tubettaja-kehonrakentaja Tuomo ”The Möykky” Korhonen, 31, haluaa näyttää esimerkkiä ja puhua suoraan steroidien vaikutuksista.

Lue myös: Kehonrakentaja Tuomo ”The Möykky” Korhonen avautuu vaietusta aiheesta: ”Doping aiheutti minulle erektio-ongelman!”

Tuomo ajautui käyttämään doping-aineita kilpaurheilun kautta.

– Kun nousin kisalavoille elokuussa 2016, näin, kuinka kovassa tikissä muut olivat. Oli pakko käyttää, jos halusi pärjätä.

Tuomon hormonien käyttö jatkui 2,5 vuotta. Sinä aikana meni 16:ta eri ainetta, joista pahimmillaan kuutta samaan aikaan. Hän pisti aineita lihakseen jopa kuusi kertaa viikossa ja söi pillerit päälle.

Kaiken kaikkiaan touhu maksoi ainakin 10 000 euroa.

– Määrät olivat hurjia, mutta jotkut käyttävät vielä paljon enemmän.

Tuomo on tunnettu somepersoona. Hän on Instagramissa ja YouTubessa nimellä The Möykky.
Tuomo on tunnettu somepersoona. Hän on Instagramissa ja YouTubessa nimellä The Möykky.

 

Lue myös: Kehonrakentaja Tuomo ”The Möykky” Korhonen paljastaa: Dopingia tuputetaan nuorille – ”15-vuotiaan kyselevät aineiden käytöstä”

Tuomo kuitenkin halusi vielä joskus saada lapsia ja päätti siksi lopettaa. Myös steroidien aiheuttamat sivuoireet alkoivat vaivata.

– Hormonit yhdistettynä silloiseen elämäntilanteeseeni saivat pinnani koko ajan kireäksi ja aiheuttivat erektio- ja iho-ongelmia.

Lopettaminen ei ollut helppoa.

– Se oli järjettömän rankkaa pääkopalle. Sitä kuvittelee kuihtuvansa, vaikka todellisuudessa vain kiristyy hormonien aiheuttaman nestepöhön poistuessa. Masennuin niin pahasti, etten päässyt himasta ulos. Kaikki stressasi, ja halusin vain nukkua.

The Möykkyä on kutsuttu geneettiseksi friikiksi, koska hän keräsi jo ennen hormonien käyttöään lihasmassaa nopeammin ja enemmän kuin muut.
The Möykkyä on kutsuttu geneettiseksi friikiksi, koska hän keräsi jo ennen hormonien käyttöään lihasmassaa nopeammin ja enemmän kuin muut.

 

Lue myös: Dopingia käyttänyt kehonrakentaja Tuomo ”The Möykky” Korhonen oikoo vääriä käsityksiä: Tulokseni nousivat lopettamisen jälkeen!

Puolen vuoden taistelu

Tuomo jätti mömmöt heinäkuussa 2018. Masennus, erektiohäiriöt ja muut oireet hävisivät vasta puolen vuoden jälkeen. Nyt hän on lähes entisellään, ja puoliso odottaa parin ensimmäistä lasta.

Steroideista kiinnostuneille Tuomolla on tärkeä neuvo.

– Älkää edes harkitko ennen kuin olette tehneet töitä vuosikausia ettekä enää pääse eteenpäin ilman aineita. Sen jälkeenkin punnitkaa riskejä.

Lue myös: Bodari Tuomo ”The Möykky” Korhonen jäi dopingkoukkuun – ”Olin kuin maailman valtias”

Tuomo muistuttaa, että mömmöjäkään käyttämällä lihakset eivät kasva sohvalla istuen.

– Arjen sankareita, jotka pumppaavat itsensä täyteen mömmöjä saamatta tuloksia aikaan, on liikaa. He tuhoavat kehoaan huvikseen.

– Uskokaa unelmiinne ja tehkää töitä niiden eteen. Oikoteitä ei ole olemassa, Tuomo toteaa.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Atte Kajova
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Katso video!

Johanna Tukiainen täräyttää suorat sanat Suomesta ja hehkuttaa Ruotsia: ”Suomalaiset ovat junttikansaa ja kyräilijöitä!"

BB-Valvomo: Minna kommentoi kiusaamiskohua ja välejään Arttuun – otti kantaa kohu-Sinin saamaan ryöpytykseen!

Katso video!

Johanna Tukiaisen kihlaus oli mennä pahasti pieleen – ei ymmärtänyt Paul-rakastaan!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!