Hyppää pääsisältöön
Rikos

Tulli tutkii ”seksihuumeen” laitonta maahantuontia – myytyjen tuotteiden arvo 600 000 euroa!

Tulli tutkii tapausta, jossa Suomeen on tuotu laittomia poppers-tuotteita usean vuoden ajan.

Tuotteita on myyty aikuisviihdeliikkeissä ja niiden verkkokaupoissa. Alkuvuonna tulli takavarikoi noin 2 500 poppers-tuotetta Etelä- ja Länsi-Suomessa, mutta esitutkinnan perusteella on syytä epäillä, että vuosina 2013-2019 maahan on tuotu takavarikoitujen tuotteiden lisäksi noin 40 000 poppers-tuotetta.

Epäiltyjen saama taloudellinen hyöty laittomasti maahantuoduista ja myydyistä poppers-tuotteista on noin 600 000 euroa. Tulli on kuulustellut useita henkilöitä rikoksesta epäiltyinä. Tulli on tutkinut tapausta lääkeainerikoksena ja salakuljetuksena.

Poppers-tuotteissa käytetyt alkyylinitriitit on luokiteltu lääkeaineiksi vuodesta 2013 alkaen, ja niiden maahantuonti on luvanvaraista.

Poppersilla tarkoitetaan alkyylinitriittejä, joita käytetään päihteinä ja seksuaalisen kokemuksen tehostajana. Poppers ei ole huume, mutta se aiheuttaa hetkellisesti päihtyneen olon.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus, Tulli

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!