fbq
Uutiset
24.08.2017 12:31
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Ari Lahti
Tua Backman
Tua Backmanista tehdystä tutkintapyynnöstä annettiin päätös: Minulla on takana elämäni hirvein ajanjakso!
Uutiset
24.08.2017 12:31
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Ari Lahti

Yrittäjä Tua Backmanista tehdystä tutkintapyynnöstä on annettu päätös.

Kiusaamista vastaan ry teki Tuasta ja hänen järjestämästään hyväntekeväisyystapahtumasta tutkintapyynnön huhtikuussa. Kuukausia kestäneen odotuksen jälkeen tutkintapyyntö hylättiin.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen antamassa päätöksessä kerrotaan, ettei asiassa ole syytä epäillä rikosta. Esitutkintaa ei toimiteta, ja tutkinta on päätetty.

Frendit hyväntekeväisyyskampanja pääsee vihdoin liikkeelle ehkäisemään kiusaamista ja tukemaan lasten välituntitoimintaa pääkaupunkiseudulla. Minulla on takana elämäni hirvein ajanjakso johon on kuulunut unihäiriöt, häpeäntunne ja suru. Voisin käyttää energiaani Kiusaamista vastaan ry:n tilille laittamiseen törkeästä kiusaamisesta, mutta käytän aikani mieluummin hyvään. Joten ilolla ja hyvällä eteenpäin, Tua kirjoitti Facebook-profiilissaan eilen keskiviikkona (23.8.). Hän oli julkaissut kirjoituksensa yhteydessä kuvan tutkinnan päätöksestä.

Tutkintapyyntö liittyi Tuan maaliskuussa järjestämään Charity Dinner Gala by Brelle -tapahtumaan. Tuan solmioliike Bretellen oli tarkoitus lahjoittaa tapahtuman tuotto lyhentämättömänä Kiusaamista vastaan ry:n Frendit-koulukampanjan toimintaan. Tapahtuman tuotolla oli tarkoitus järjestää kiusaamisen vastaisia koulutapahtumia eri puolilla Suomea.

Tapahtuman tuotto oli 27 000 euroa.

Tutkintapyyntö Tua Backmanista: väitettyjä epäselvyyksiä hyväntekeväisyysrahoista!

Rahat jäivät saamatta

Kiusaamista vastaan ry:n Marja-Liisa Hilander-Tereska kertoi Seiskalle huhtikuussa, ettei rahoja ole kuulunut ja tuoton jakamisessa on ilmennyt pahoja epäselvyyksiä.

– Tuotto piti lahjoittaa lyhentämättömänä, mutta Tua ilmoitti pian tapahtuman jälkeen, että 15 000 euroa menee järjestelykuluihin ja 12 000 euroa Frendit-kampajalle. Minkäänlaista summaa ei ole näkynyt yhdistyksemme tilillä, Marja-Liisa kertoi.

– Ihmetystä herätti myös, että Tua halusi palkita minut ja toisen hallituksemme jäsenen 5 000 eurolla hyvin tehdystä työstä. Hän ilmoitti lisäksi, että 10 000 euroa menee kuluihin, joista osa ei edes liittynyt kampanjaan. Hän on käyttämässä 5 000 euroa Angry Birds -kakkukuviin ja toisen 5 000 koruihin, jotka löytyvät hänen omasta varastostaan. Kun kampanjaa ruvettiin viime syksynä suunnittelemaan, hyväksyimme, että voimme ostaa häneltä koruja koulukampanjaa varten, Marja-Liisa kertoo.

Rahojen käyttötarkoitus epäilytti

Myös Tua kommentoi tapausta Seiskalle huhtikuussa. Tuolloin hän kertoi, ettei kaikkia hyväntekeväisyystapahtuman huutokaupan tuloja oltu vielä saatu huutajilta.

− Yhdistyksen edustajat ovat myös kysyneet, että pitääkö kaikki varat käyttää Frendit-kampanjaan. Siksi meillä on suuri huoli, että varat menevät muuhun kuin mihin ne on kerätty. Yhdistyksen työntekijät eivät ole vastaneet sähköposteihin tai puheluihin eivätkä ole suostuneet tapaamisiin, Tua kommentoi.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »