Katso videot!

”Treenaan traktorissa!” Henri Jokinen, 15, on tangon tuleva supertähti – katso ja kuuntele huikea ääninäyte!

Uutiset | 26.01.2020 11:06

Nyt ollaan tutulla maaperällä: Henri Jokinen, 15, on tottunut paiskimaan hommia Häijään Nesteellä, jonka hänen isänsä ja setänsä omistavat.

Henri käy paikallisessa koulussa yhdeksättä luokkaa. Kevään jälkeen hän hakee kauppaoppilaitokseen, sillä yrittäjyys kulkee verenperintönä. Musikaalisuus sen sijaan on iskenyt vain Henriin ja millä voimalla! Nuorukaisen ääni soi muhkeana bassona, ja laulu kumpuaa syvemmältä kuin voisi kuvitellakaan.

Ei ihme, että viime kesänä Seinäjoen Tangomarkkinoilla tuomarit kutsuivat Henriä todelliseksi tangoilmiöksi. Hänet kruunattiin vuoden 2019 Tangonuoreksi, mutta se on vasta alkusoittoa. On ihme, jos tästä maalaispojasta ei jonakin heinäkuisena ehtoona kruunata kuningasta ja Suomen seuraavaa tangon supertähteä.

– Nooh, tiedä häntä. Kyllä minä kuninkaaksi tähtään. Nautin olla lavalla, Henri kuittaa punehtunein poskin.

Henri Jokinen laulaa usein komean Valtran traktorin kopissa. – Tervetuloa maalle, ysiluokkaa käyvä laulajalupaus hymyilee.
Henri Jokinen laulaa usein komean Valtran traktorin kopissa. – Tervetuloa maalle, ysiluokkaa käyvä laulajalupaus hymyilee.

Kuin norsut hallissa

Keikkasettejään Henri treenaa usein traktorin kopissa. Hän on tottunut tekemään syksyisin ja keväisin maataloustöitä traktorin ohjaimissa. Henri astelee huoltoaseman taakse pressuhalliin, missä kolme erikokoista traktoria seisoo kuin norsut vierekkäin.

– Tämä suurin on hieno ja uusi, Henri näyttää ja hyppää ohjaamoon.

– Tykkään ajella tällä. Laitan kännykästäni musiikkia soimaan ja lauleskelen mukana.

Aiemmin Henri harjoitteli Nesteen vieressä sijaitsevalla Tanssikrouvin lavalla, missä hänellä oli omat kaiuttimet ja mikrofonit. Nyt ne ovat kotona. Tekipä Henri traktorin kauhaan pehmustetut säilytyspaikatkin musiikkivehkeilleen.

– Tällaista täällä maalla on!

Teksti:Jari Peltomäki
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Katso video!

Julkkisjuristi Heikki Lampela esittelee harrastuksensa: Ei urheilusuoritus, vaan henkinen kokemus – katso video!

TIS-Iltarovio: Henkka ja Julia tekivät pahan virheen ennen Temptation Island Suomen kuvauksia!

Katso video!

Koko Suomi leipoo -juontaja Anne Kukkohovi oikoo väärinkäsitystä: Joillakin ihmisillä roolit menevät sekaisin!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!