Katso kuvat!

Transsukupuolinen Jere Nyström, 16, on korkeushypyn Suomen mestari ja drag-maailman uusi supertähti - katso!

Uutiset | 29.12.2020 11:37

Kolminkertainen korkeushypyn Suomen mestari Jere Nyström, 16, on ehdolla tammikuussa järjestettävän Suomen urheilugaalan Vuoden esikuvaksi.

Jere on ollut korkeushypyssä ikäluokkansa mestari jo kolmena vuotena peräkkäin. Lisäksi nuorukainen on niittänyt mainetta drag-piireissä. Hänet palkittiin syyskuussa Queer of the Year -gaalassa Vuoden esikuvana ja drag show -esityksellään hän nappasi myös Vuoden esiintyjän tittelin.

Lue myös: Ohhoh, tällainen on Suomen suurin ja syntisin jouludragshow - katso pikkutuhmat kuvat!

Katso alta, miten Jere hyppää korkeutta!

Jere on kertonut sosiaalisessa mediassa olevansa transsukupuolinen ja asia nousi laajemmin julkisuuteen, kun Helsingin Sanomien Kuukausiliite teki Jerestä laajan artikkelin.

- Tosi monet on kyselly multa jonkin aikaa et mitä mä koen olevani . Oon sitä itekkin miettinyt , faktahan on se että mulla on miehen kroppa ja mieheksi oon syntynyt . Mutta joku kuitenkin sanassa mies/homo ei tunnu oikeelta, Jere pohti hiljattain Instagram-tilillään.

- Se on totta että mä oon melkein aina tiennyt olevani trans mut sen sanominen äänee on tuntunu tosi vaikeelta koska harrastan korkeushyppyy/yleisurheilua ... korkeushypyn kohdalla mikään tai kukaan ei saa mua lopettaa sitä lajia ja se on mulle täysin fine kilpailla miesten sarjassa . Oon tyytyväine ihan tälläsenä itteeni ja toivon että ihmiset ymmärtää, Jere kirjoitti.

Suomen urheilugaala järjestetään 14. tammikuuta 2021.

Huikea jouludragshow

Jouluna Jere esiintyi Nisa Sorayan ja hänen tiiminsä toteuttamassa joulushow´ssa yökerho Herculeksen nettipalvelussa.

- Numerosta tuli hyvin omantyyliseni, mallimainen ja siinä oli paljon poseerauksia. Suunnittelin koko numeron itse ja oli tosi kivaa, ettei drag-ura loppunut yhteen esiintymiseen. Haluaisin jatkossakin tehdä lisää esiintymisiä ja kehittyä tuollakin alalla, Jere kertoi Seiskalle.

Lue myös: Ohhoh, tällainen on Suomen suurin ja syntisin jouludragshow - katso pikkutuhmat kuvat!

Iskelmätaivaan kiintotähti ja joulushown äiti Nisa puolestaan ylisti Seiskalle Queer of the Year -gaalan kautta löydetyn Jeren kohteliaita käytöstapoja, luonnetta ja täsmällisyyttä.

- Uuden kisan ja sieltä löydettyjen nuorien lahjakkuuksien joukosta löytyi myös Jere Nyström, joka on erinomaisen hyvä esimerkki tällaisten kisojen järjestämisen tärkeydestä. Queer of the Year on ainoa vähemmistögaala Suomessa ja nimenomaan uusien kykyjen estradi. Ensi vuodeksi haemme kilpailulle tv-kanavaa, Nisa paljasti viime viikolla.

Dragshow

Lue myös: Drag-tähti Aarni Mikkola voitti Suurin pudottaja -kisan - selätti diabeteksen hurjalla elämäntapamuutoksella: "Tämä oli tuplavoitto!"

Teksti:Milla Leinonen
Kuvat:Jeren albumi, Instagram ja YouTube
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!