fbq
Uutiset
23.12.2020 13:07
Teksti: Anna Tenhu|Kuvat: Minna Pajulahti & Seiskan toimitus
Minna Pajulahti
"Tosi kova juttu!" Gladiaattorit-Barbi Minna Pajulahti teki huiman tempun kehonrakennuksen Olympia-kisassa - katso videot ja kuvat!
Uutiset
23.12.2020 13:07
Teksti: Anna Tenhu|Kuvat: Minna Pajulahti & Seiskan toimitus

Gladiaattorit-ohjelman Barbina tunnettu fitness- ja voimaurheilija Minna Pajulahti, 39, teki hurjan tempun viime viikonloppuna legendaarisessa Olympia-kehonrakennuskilpailussa Yhdysvalloissa sijoittumalla fysiikkakierroksella viidenneksi ja kokonaiskilpailussa kahdeksanneksi.

Mr.- ja Ms. Olympia on kansainvälinen vuosittain järjestettävä kehonrakennuskilpailu, jota hallinnoi kansainvälinen kehonrakennusliitto IFBB.

Kilpailua voidaan pitää kehonrakennuksen Oscar-gaalana. Minnan saavutus vetääkin vertojaan jopa Kike Elomaan vuoden 1981 Ms Olympia -tittelille, sillä Minnan Fitness Olympian -sarjaa pidetään kaikista kovatasoisimpana.

- Hävisin fysiikkakierroksella nelinkertaiselle Olympia-voittajalle muutamalla pisteellä, se oli tosi kova juttu, Minna iloitsee Seiskalle.

Lue myös: Huhhuh! Gladiaattorit-Barbi poseeraa estottomasti alasti - Minna Pajulahden nakukuva hätkähdyttää: "Ei voi olla totta!"

Alla olevalla videolla on näyte Minnan osaamisesta. Videolla Minna esittää menestyksekkään Terminator-vapaaohjelmansa Espanjassa lokakuussa järjestetyssä European Pro -kisassa, jonka Minna voitti.

KATSO VIDEO VAIN SEISKA.FI:SSÄ!

 

Muutti harjoitteluaan

Kehitystä on tapahtunut vuodessa hurjasti, sillä ensimmäisissä Olympia-kisoissaan viime vuonna Minna jäi viimeiseksi. Vuoden aikana Minna on keskittynyt parantamaan heikkouksiaan.

- Viime kisoissa todettiin, että lihasmassaa on hyvin. Aerobista harjoittelua otettiin mukaan enemmän, lisättiin keskivartalon treeniä. Pakarat treenaan viisi kertaa viikossa, jalat kolmesti ja olkapäät vain kerran viikossa.

- Toinen valmentajani Alina Popan ohella on Jani Ihalainen, joka on ollut muutoksen ydin. Jani on tosi pedantti, kun itse olen enemmän luova. Janin ansiosta harjoittelu on muuttunut täsmällisemmäksi, Minna ylistää. 

Jouluherkut maistuvat

Menestyksekkäältä kisamatkalta Yhdysvalloista Suomeen joulun viettoon palannut Minna aikoo ottaa joulun rennosti dieetin osalta, mutta pyhien jälkeen koittaa paluu ruotuun.

- Terveellinen ruokavalio on minulle kuitenkin elämäntapa, saan siitä voimaa ja energiaa valtavasti. En koe joutuvani luopumaan mistään lajini takia.

Lue myös: Hirmuinen muskelikuva! Gladiaattoreista tuttu Minna Pajulahti kilpaili Las Vegasissa – ”Tavoitteisiin voi päästä, kun vaan tekee töitä!”

Jouluherkut kuitenkin sulavat myös Minnan suussa

- Rakastan joulutorttuja, ja jouluun kuuluu myös suklaa. Kisojen jälkeen käyn myös ravintoloissa syömässä ja syön kaikkea muuta kuin kanaa, Minna nauraa.

Tältä Minna näytti Gladiaattorien Barbina viimeisimmällä tuotantokaudella. Voimanoston ja kehonrakennuksen lisäksi Pajulahdella on myös taustaa kilpacheerleadingissa ja joukkuevoimistelussa.
Tältä Minna näytti Gladiaattorien Barbina viimeisimmällä tuotantokaudella. Voimanoston ja kehonrakennuksen lisäksi Pajulahdella on myös taustaa kilpacheerleadingissa ja joukkuevoimistelussa.

Uusi tähtäin ensi kesässä

Ympäri vuoden tikissä oleva Minna ei jää kaipaamaan herkkuja tammikuussa, sillä mikäli koronan ote hellittää, ovat ensi kesällä tähtäimessä seuraavat kisat. 

- Olympia-kisoihin valmistauduin käytännössä koko syksyn, sillä edelliset kisani olivat lokakuussa, joiden jälkeen pidin vain viikon tauon. Alkuvuodesta voi vielä ottaa rennommin.

Lue myös: Aikuisviihdekohuun sotkettu Gladiaattorit-tähti Juha Mentula paljastaa: Elän parisuhteessa!

Minnan rennosti ottaminen tosin tarkoittaa sitä, että salilla käydään ”vain” viisi kertaa viikossa, ja aamuaerobinenkin pudotetaan viiteen kertaan viikossa.

- Kisoihin valmistautuessa treenaan kuutisen kertaa viikossa salilla, aerobista on kolme tuntia päivässä ja vapaaohjelman treenit kolmesti viikossa.

Ennen kisoja Minna treenaa 5-6 kertaa viikossa kuntosalilla ja viimeiset kuukaudet ennen kisoja aerobista on jopa kolme tuntia päivässä. Hurjan treenimäärän päälle tulee vielä kolmesti viikkoon vedettävät vapaaohjelman treenit.

- Kisadieetti riippuu lähtötilanteesta, mutta olen aika hyvässä kunnossa ympäri vuoden, rakastan syödä terveellisesti ja pitää huolta kehostani. 

Lue myös: Oho! Gladiaattorit-Barbin ja Kike Elomaan yhteinen yllätys: Lähdemme valloittamaan Las Vegasin!

Työskennellyt lentoemona

Minnan päivätyö lentoemäntänä on tänä vuonna jäänyt pois, mutta valmennettavia fitness-puolella riittää.

Minnaa voidaan pitää yhtenä Suomen parhaista vapaa-ohjelman fitness-valmentajista, sillä Minnan valmennettavat ovat lähes poikkeuksetta kansainvälisissä kilpailuissa finaalissa. 

- Valmennan myös bikini- ja bodyfitnessin MM-kisoihin, ja olen valmentanut kyseisiin lajeihin useita kansainvälisiä mitalisteja. Teen ruokavaliot, dieetit, poseeraus opetukset, lookit sekä vapaaohjelmat urheilijoilleni. Olen valmentanut urallani seitsemää IFBB Pro -kortin saanutta urheilijaa. 

Pääasiassa Minna treenauttaa vain urheilijoita, mutta esimerkiksi ruokavalioita ja treeniohjelmia hän tekee muillekin.

- Online-valmennus löytyy, ja kuka vain pääsee testaamaan, kuinka treenataan bikini fitness -maailmanmestarin lailla.

Lue myös: Tyrmäävä kaksikko: Gladiaattorit-Barbi ja Kike Elomaa pullistelevat Eduskuntatalon edessä – kuva!

Paljon nousee penkistä, Minna?

Koska lukijoita kuitenkin kiinnostaa, on lopuksi pakko kysyä Minnalta legendaarinen ”paljon nousee penkistä”-kysymys.

- Ennätys alle 75-kiloisten sarjassa raakana on 125 kiloa. Aina se satanen menee, YouTubesta voi katsoa videon, jossa 25-vuotiaana nostan 90 kilolla kakkosen. 

Hurjan penkkituloksen lisäksi Minnan kisaennätys kyykyssä on 205 ja maastanosto 215,5 kiloa. 

- Tykkään treenata isoilla painoilla, Minna sanoo.

Katso alta lisää kuvia Minnasta!

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »