fbq
Uutiset
23.07.2018 07:22
Teksti: Juhamatti Nieminen|Kuvat: Lehtikuva ja Ari Lahti
Toni Fingerroos toi uuden jahtinsa Helsinkiin.
Toni Fingerroos, 34, rikastui mäkiautopelillä! Tällainen on 17 miljoonan euron luksusjahdin hankkinut suomalaismiljonääri – katso kuvat hulppeasta aluksesta!
Uutiset
23.07.2018 07:22
Teksti: Juhamatti Nieminen|Kuvat: Lehtikuva ja Ari Lahti

Hulppea ökyjahti Africa I on kääntänyt katseita heinäkuun ajan Helsingin Jätkäsaaressa. Alus on rantautunut Suomeen Seiskan tietojen mukaan kempeleläislähtöisen pelimiljonääri Toni Fingerroosin, 34, omistukseen.

Jahtia kaupattiin alkuvuodesta liki 17 miljoonalla euron hinnalla. Italialaisen Benetti-telakan luomuksella on mittaa 47 metriä, ja aluksessa on kuusi vierashyttiä 12 hengelle. Lisäksi miehistölle on omat tilansa.

Jahdin sydän on L:n muotoinen pääkansi, josta löytyy tilava oleskelutila ja viihdekeskus 48-tuumaisine televisioineen ja kotiteatterijärjestelmineen. Peräkannella on kymmenen hengen ruokailutila, ja ulkokannella vieraiden ilona muun muassa poreallas.

Liki 50-metrinen Africa-jahti oli viime viikolla ankkurissa Helsingin Jätkäsaareen Clarionhotellin kupeessa.
Liki 50-metrinen Africa-jahti oli viime viikolla ankkurissa Helsingin Jätkäsaareen Clarionhotellin kupeessa.

Lue myös: 17 miljoonan euron ökyjahti kääntää päitä Helsingissä: luksusveneen omistaja on kempeleläinen Toni!

Rekisteröity Maltalle

Viime viikolla Africa I suuntasi Jätkäsaaren laiturista kohti läntisen Suomen saaristoa. Se bongattiin muun muassa Bärösundista, missä se oli ankkuroituna pienen saaren edustalle. Kannella nähtiin noin kymmenen miehen seurue, jotka myös kurvailivat jahdin ympärillä vesiskoottereilla.

Omistaja-Tonin tiedetään mieltyneen veneilyyn, sillä hän on aiemmin vuokrannut Maltalla operoivan yhtiönsä kautta 26-metristä Katarina-luksusjahtia. Katarinan tavoin myös Africa I on rekisteröity Maltalle.

Tonin Malta-kytkökset nousivat esiin viime syksynä, kun Yle uutisoi veroparatiisiin toimintaansa siirtäneistä suomalaisista raharikkaista.

Aluksen tiloissa riittää luksusta. Jahtia vuokrataan ulkopuolisille noin 200 000 euron viikkohinnalla.
Aluksen tiloissa riittää luksusta.

Lue myös: Miljonäärille, jolla on jo kaikkea: 18 miljoonan euron puinen luksusjahti!

Osui kultasuoneen

Omaisuutensa Toni on luonut perustamallaan peliyhtiöllä Fingersoftilla. Rahaa firmalle on tuonut Hill Climb Racing -mäkirallipeli.

Yhtiö teki heti ensimmäisellä tilikaudellaan vuonna 2012 15,5 miljoonan euron liikevaihdon. Voittoa syntyi 9,4 miljoonaa euroa. Viime vuonna yhtiön liikevaihto oli jo 27 miljoonaa euroa, josta voittoa kertyi 14,9 miljoonaa euroa.

Tonin henkilökohtaiset tulot verovuonna 2016 olivat 2,4 miljoonaa euroa. Vuonna 2014 hän teki peräti 23 miljoonan euron tienestit.