Hyppää pääsisältöön
Jussi Olkinuora.

Todellinen MM-paukku! Leijonien maalilla torjuu tänään mies, josta et ole ehkä koskaan kuullutkaan – ”En olisi kyllä itsekään uskonut”

Suomi pelaa tänään perjantai-iltana Slovakian MM-turnauksen viidennen ottelunsa. Vastaan asettuu astetta eksoottisempi kiekkomaa, Iso-Britannia.

Samalla Leijonien tolppien välissä nähdään jo turnauksen kolmas maalivahti. Väkevän kauden Lahden Pelicansissa torjunut Jussi Olkinuora, 28, saa brittejä vastaan MM-tulikasteensa.

– Olen innoissani. Nämä ovat ensimmäiset MM-kisani koskaan, Jussi intoilee Seiskalle.

Lue myös: Yksi seikka pistää silmään MM-leijonissa: kyteekö Suomen tolppien välissä kolmipäinen maalivahtihirviö? – ”Eihän se mikään uhka ole!”

Jussi Olkinuora pelasi vahvan liigakauden Lahden Pelicansissa.

Kokoisekseen (188cm) ketterästi liikkuva ja peliä hyvin lukeva Olkinuora on melkoinen kiekkokiertolainen. Syksyllä 1990 Helsingissä syntynyt atleetti on Tampereen Tapparan kasvatti, joka marinoitui Yhdysvaltojen yliopistoliiga NCAA:ssa ja AHL:ssä ennen läpimurtoaan Liigassa.

Vuosi sitten hän huuhtoi JYPin kanssa kultaa CHL:ssä. Tällä kaudella Jussi torjui itsensä Pelicansista maajoukkueympyröihin ja aina MM-kisakoneeseen asti.

Olisitko syksyllä uskonut, että pyörit keväällä MM-kisoissa?

– No en olisi kyllä itsekään uskonut, heh. Varsinkaan, kun viime vuosina Liigasta ei ole päässyt montaa veskaria MM-kisoihin, Jussi muistuttaa.

Jussi Olkinuora tekee Britanniaa vastaan MM-debyyttinsä.
Jussi Olkinuora tekee Britanniaa vastaan MM-debyyttinsä.

 

Hän alkoi vuodenvaihteessa ensimmäisen kerran haistella, että kaudesta saattaisi tulla henkilökohtaisella tasolla menestyksekäs.

– Kun joulun tienoilla pääsin pelaamaan enemmän ja enemmän Pelsuissa, niin kaikki viimeisimmätkin palaset alkoivat loksahdella paikoilleen. Ja nyt ollaan sitten täällä.

– On kyllä kivaa päästä vieläkin pelaamaan. On tämä ollut hieno matka.

Lue myös: Kaapo Kakko tekee mitä lystää! Ruotsalaispelaajakin sekosi suomalaisesta superjunnusta – huusi äänensä käheäksi suorassa tv-lähetyksessä: ”Aivan sairasta!”

Jussi Olkinuora.

Lue myös: Tämän kaverin tietää kohta koko Suomi – onko hän Leijonien superyllättäjä? C Moren asiantuntija hehkuttaa estoitta Seiskalle: ”Erittäin fiksu jätkä ja maailmanmies”

Leijonien maalinsuulla Olkinuoraan kohdistuu varmuudella valtakunnallinen valokeila. Se ei silti tunnu huimaavan pätkääkään.

– Siistiä se tulee olemaan! Eihän siinä sen kummempaa, Olkinuora naureskelee.

Lue myös: Kuva: NHL-seurat reagoivat välittömästi Kaapo Kakon ilmiömäiseen MM-debyyttiin – taistelu kesän ykkösvarauksesta sai huvittavia piirteitä

Suomi – Britannia perjantaina MTV:llä klo 21.15.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Eetu Ampuja
Kuvat:
Timo Korhonen, AOP

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!