fbq
Uutiset
01.04.2017 18:05
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
tiina jylhä ja tape valkonen
Tiina Jylhä kauhujen yöstään: Meille tarjottiin kriisiapua!
Uutiset
01.04.2017 18:05
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Kauneusyrittäjä Tiina Jylhä, 54, ja hänen puolisonsa, kehonrakentaja Tapani ”Tape” Valkonen, 56, kokivat kauhun hetkiä taannoisella Helsingin-reissullaan. Tallinnassa asuva pariskunta majoittautui vakiohotellinsa, Kampissa sijaitsevan Radisson Blue Royalin sviitissä, jossa Tiina havahtui puolen yön aikaan epämääräiseen liikkeeseen toisessa huoneessa. Alasti nukkuva pariskunta sai yllätysvieraita.

– Olin käynyt juuri nukkumaan. Televisio oli vielä auki, kun näin jonkun liikkuvan olohuoneessa taskulampun kanssa, Tiina muistelee Seiskalle.

Tiina nousi salamana sängystä. Aviomies Tape jäi vetelemään sikeitä viereen.

– Pelästyin! Sain hädin tuskin vedettyä kylpytakin päälle, minkä jälkeen törmäsin ovensuussa kahteen poliisiin. Heillä oli täysi varustus päällään, kypärät, luotiliivit ja suojakilvet, kertaa Tiina.

– Kyllä siinä tuli säikähdettyä, hän tunnustaa.

Poliisit herättivät Tapen

Tape oli saanut unen päästä jo kiinni, mutta heräsi poliisien osoiteltua häntä kirkkaalla taskulampulla.

– Hän luuli, että kyseessä on jonkun tv-ohjelman kuvaukset, vaikka se oli todellista, Tiina naurahtaa.

Erityisesti poliiseja kiinnosti Tiinan vointi.

– He tiedustelivat koko ajan, onko minulla kaikki hyvin. He eivät sanoneet, mistä on kyse, vaan pälyilivät ympäriinsä epäuskoisina ja kehottivat meitä pysymään huoneessa.

Poliisien lähdettyä huoneesta Tiina soitti hotellin vastaanottoon. Poliisien tavoin myös hotellin henkilökunta pysyi vaitonaisena, vaikka langan toisesta päästä olikin kuultavissa helpottuneita huokauksia, kun Tiina oli kunnossa.

Uhkaussoitto laukaisijana

Seiskan tietojen mukaan poliisit oli hälytetty paikalle nimettömän uhkauksen seurauksena. Hotellin vastaanottoon oli soittanut tuntematon mieshenkilö, joka oli kertonut murtautuneensa erääseen hotellihuoneeseen ja siepanneensa huoneen naisasukkaan aseella uhaten.

Poliisi Tiinan ja Tapen hotellidraamasta: Uhkaussoitto tuli ulkomailta!

Koska Tiina ja Tape olivat hotellissa, oli vastaanottovirkailija ajatellut uhkauksen kohdistuvan julkisuudesta tuttuun kohukaunottareen.

– Virkailija oli ajatellut, että olisin yksin huoneessa, ja joku hullu olisi hyökännyt huoneeseen, Tiina kertoo.

Ei kaunaa hotellille

Totuus valkeni Tiinalle ja Tapelle vasta seuraavana päivänä aamupalalla. Hotellinjohtaja kävi pahoittelemassa öistä episodia pariskunnalle.

– Meille tarjottiin myös kriisiapua. Sitä en osaa sanoa, oliko uhkaus osoitettu meille vai oliko kyse sattumasta. Haluaisin uskoa, että kyse oli jostain satunnaisesta jutusta, joka vain osui meihin, Tiina pohtii hiljaa.

Tiina painottaa, etteivät he kanna tapauksesta kaunaa hotellille.

– He ainoastaan turvasivat turvallisuuttamme. He eivät voineet myöskään soittaa meille, koska jos tilanne olisi ollut oikeasti päällä, olisi ”hyökkääjä” saanut siitä varoituksen.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »