fbq
Uutiset
23.04.2019 15:33
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Mustafa Alkac & Mika Seppänen
Wallu Valpion Turkin-asunto
Tiesitkö näitä yllättäviä asioita Wallu Valpiosta? "Voitin siinä urheilulajissa Viron mestaruuden!"
Uutiset
23.04.2019 15:33
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Mustafa Alkac & Mika Seppänen

Media- ja kulttuuripersoona Wallu Valpion, 45, kasvot koristavat Seiskan pääsiäisnumeron sivuja.

Wallu esittelee Seiskan erikoispitkässä haastattelussa Turkissa sijaitsevaa kakkoskotiaan sekä kertoo avoimesti rakkauselämästään, väleistään biologisen isänsä kanssa ja elämäntavoistaan.

Katso: Vau, mikä lomaparatiisi! Tällainen on Wallu Valpion asunto Turkissa: asunnon yhteydessä leffateatteri, uima-altaita, saunoja, hierontahuoneita ja pelihuone – kuvat ja video!

Seiskan haastattelussa Wallu paljastaa itsestään faktoja, joita harva on tiennyt. Wallu kertoo muun muassa, että hänen oikea nimensä oli 12-vuotiaaksi asti Jani Petteri Pispa, hänen biologisen isänsä mukaan. Wallun äiti Leena erosi Wallun biologisesta isästä Ollista, kun Wallu oli vasta sylivauva.

Uuden sukunimen Valpio sai äidin mentyä naimisiin Ossi Valpion kanssa. 

- Minua kutsuttiin lapsena Jyväskylässä kavereiden kesken Piispaksi. Se oli silloin lempinimeni, Wallu naurahtaa.

- Kun äitini meni naimisiin Ossin kanssa, todettiin, että on helpompaa, jos kaikki ottaisivat saman sukunimen, sillä äidilläkin oli oma sukunimensä Virtakainen.

Lue lisää: Wallu Valpio avoimena – tutustui biologiseen isäänsä vasta aikuisena lehtijutun kautta: ”Kun isä näki minut kotiovellaan, hän alkoi kiroilla ja löi oven kiinni!”

Haastattelussa Wallusta paljastui myös muita yllättäviä asioita. Alla Wallu kertoo niistä omin sanoin.

Wallu Valpion Turkin-asunto
Wallu Valpio otti ilon irti Turkin-asuntonsa pihalla olevasta vesiliukumäestä.

”Syön lämmintä ruokaa noin 3 kertaa viikossa!”

- Tiedostan, että en ole syömistavoiltani kovinkaan tavanomainen. Luotan siihen, että elimistöni ilmoittaa, milloin minun pitäisi syödä. Eli syön vain silloin, kun vatsaa kurnii. Syön nykyään ehkä kolme kertaa viikossa.

- En syö aamiaista koskaan, vaan yleensä aloitan päiväni lähipubissa siiderillä ja iltapäivälehtien lukemisella. Lounasta tai päivällistäkään en juuri koskaan syö. Luulen, että se liittyy siihen, ettei mun kulutusaste ole kovinkaan suuri, kun en juurikaan urheile.

Lue myös: ”Olen käynyt naisten suhteen kaikki skenet läpi” - Wallu Valpiolta avoin tilitys rakkauselämästään: ”En tiedä, miten voisin löytää itselleni sopivan ihmisen!” 

Wallu Valpion Turkin-asunto
Turkissa Wallu nautiskelee toisinaan hamam-kylpylässä.

- Mutta vaikka en koskaan syö, en silti oikeastaan koskaan ole kipeä. Mun kroppa voi äärettömän hyvin ja nukun aina todella hyvin. Uskonkin, että syöminen on vain Keskon luoma salaliitto!

”Olen Viron mestari petankissa!”

- Kuten Selviytyjien aikana on käynyt ilmi, kovin moni ei usko minun olevan kummoinen urheilussa. Harva tietää, että minulla on kansainvälinen potkunyrkkeilypassi ja legendaarinen Elis Ask on valmentanut minua nyrkkeilyssä 90-luvun alussa. Lisäksi olen työskennellyt lasketteluopettajana Jyväskylässä sekä ollut kolmen pisteen päässä petankin MM-kisoista. Hävisimme aikanaan Suomen karsinnat erittäin niukasti.

Lue myös: Joka päivä aamusiiderin juova Wallu Valpio: ”En halua kuolla nuorena – mutta tajuan, että en välttämättä elä pitkään!”

Wallu Valpio
Wallu on kokeillut elämässään monenlaisia urheilulajeja. Myös biljardi on hänelle tuttu harrastus.

- Olen itse asiassa Viron valtiohistorian ensimmäinen mestari petankissa. Ennen kuin Viro itsenäistyi, veimme sinne petankkikuulia, ja kun Viro itsenäistyi, saimme kutsun sinne, kun maassa järjestettiin ensimmäinen maan mestaruuskilpailu. Voitin tuolloin yksilökisan Viron mestaruuden.

”Pesen hiukseni 2 kertaa vuodessa”

- MoonTV:n aikoina meillä oli parturisponsori ja sen kautta minulla oli vakioparturi nimeltä Orvokki Jalonen. Kerroin hänelle silloin peseväni hiukseni shampoolla päivittäin, mistä Orvokki järkyttyi. Hän kertoi, että se tuppaa kuluttamaan hiuspohjaa sekä hiusten juurta ja latvoja. Hän kehotti minua kokeilemaan hiusten pesemistä vain kerran viikossa.

Wallu Valpio
Pingiksessä Wallu Valpio sanoo olevansa liki lyömätön. Kun toimittaja haastoi Selviytyjät-tähden pöytätennisotteluun, ei Wallu jättänyt vastustajalleen juurikaan mahdollisuuksia.

- Aloin olla pesemättä tukkaani jopa kuukauteen ja kieltämättä näytin sen takia hieman heroiininarkkarilta. Hiukset muuttuivat hiljalleen kävyn muotoisiksi, mutta samalla niistä tuli tuuheammat, paksummat ja terveemmät. Siksi nykyään käytän shampoota vain noin kaksi kertaa vuodessa, ja saan partureilta siitä vain kehuja.

Lue myös: Wallu Valpion suomalainen Turkin-naapuri Leena: ”Wallu on asuinyhteisön yhteen kokoava voima!”

Wallu Valpio Turkin-asunnossaan