Uutiset

Tiesitkö? NHL-kiekkoilija Sami Vatanen on myös kivenkova golffari - pohtii Seiskalle tulevaisuuttaan: golfkilpailut ja perheen perustaminen suunnitelmissa!

04.05.2020 13:01

Suomen parhaimpiin jääkiekkopuolustajiin lukeutuva Sami Vatanen, 28, tunnetaan miehenä, jota ei huimaa tiukassakaan tilanteessa. Rautaisista hermoista on hyötyä paitsi NHL:n kapeassa kaukalossa, myös siviilielämässä USA:n itärannikolla.

Siellä koronavirus riehuu parhaillaan pahemmin kuin missään muualla maailmassa. Vappuun mennessä koronavirukseen oli kuollut Yhdysvalloissa yli 61 000 ihmistä ja varmistettuja tartuntoja oli yli miljoona.

– Parempi ottaa rauhallisesti, mutta vähän erikoista aikaahan tämä on. Olemme vaimon kanssa miettineet, että tulemme täältä jossain vaiheessa Suomeen. Jahka vain saamme aikaiseksi, Sami pohtii puhelimitse Seiskalle.

Sami Vatanen on profiloitunut kiekollisesti pätevänä NHL-puolustajana.
Syksystä 2012 tarunhohtoista tahkonnut Sami Vatanen on profiloitunut kiekollisesti päteväksi NHL-puolustajaksi.

Kämppä tyhjäksi

Toistaiseksi Vataset ovat seuranneet koronatilanteen kehittymistä kotonaan New Jerseyssä. Toisin kuin monet muut suomalaiset NHL-pelaajat, Sami ei suunnannut takaisin kotimaahan maailman kovimman kiekkoliigan jäädessä tauolle.

– Aluksi ei tiedetty mitä tässä oikein tapahtuu, että jatkuuko kausi vai ei. Sen takia jäimme tänne. Eihän se kauhean hyvältä näytä, että pääsisi pelaamaan vähään aikaan. Saas nähdä, mitä tuleman pitää, Vatanen pohtii.

– Ja tämä kämppämme pitää tyhjentää joka tapauksessa. Sekin oli yksi syy jäädä tänne New Jerseyyn, sillä olemme luopumassa nykyisestä asunnostamme.

Lue myös: Kotimaisema vaihtuu! NHL-kiekkoilija Sami Vatanen tyhjentää New Jerseyn lukaaliaan – ”Sopii meikäläiselle!”

28-vuotiaan Vatasen vyöltä löytyy jo kunnioitettavat 434 NHL:n runkosarajottelua. Pudotuspelitaistoja JYPin kasvatti on tahkonnut 44 kappaletta.
28-vuotiaan Vatasen vyöltä löytyy jo kunnioitettavat 434 NHL:n runkosarajottelua. Pudotuspelimatseja JYPin kasvatti on tahkonnut 44 kappaletta.

Kuntosali alakerrassa

Kyseinen ”kämppä” on todellisuudessa hulppea omakotitalo, jossa Vataset ovat asustelleet vuokralla. Ja kun Amerikassa ollaan, nyt ei puhuta mistään ahtaasta rintamamiestalosta vaan ennemminkin jättilukaalista.

Vaatimattomana miehenä Vatanen ei avaa kotinsa yksityiskohtia sen enempää. Sen hän suostuu kuitenkin paljastamaan, että koronavirukselta on ollut hyvä suojautua erilaisten kotiaktiviteettien parissa.

– Alakerrasta löytyy pieni kuntosali, jossa olen pitänyt kondista yllä. Aikani on kulunut aika lailla treenatessa. Myös golfsimulaattori on ollut kovassa käytössä, intohimoinen golffari kertoo.

Lue myös: NHL-tähti Sami Vatanen jäi USA:n pahimpaan koronapesäkkeeseen: Golfsimulaattori kovassa käytössä!

Viimeiset kaudet New Jerseyä edustaneen "Vatmanin" pelaajaoikeudet kuuluvat nyt Carolina Hurricanesille. Suomalaisesta tulee kuitenkin kesällä ns. vapaa agentti.
Viimeiset kaudet New Jerseyä edustaneen "Vatmanin" pelaajaoikeudet kuuluvat nyt Carolina Hurricanesille. Suomalaisesta tulee kuitenkin kesällä ns. vapaa agentti.

Kivenkova tasoitus

Koronakriisi on vaikuttanut voimakkaasti uuden mantereen itärannikkoon. Pahin kriisipesäke on New York, mutta sen metropolialueeseen kuuluvassa New Jerseyssäkin kahvilat, kuppilat, ravintolat ja ostarit on pistetty säppiin. Samoin golfkentät.

– Käytän suomalaisista NHL-pelaajista todennäköisesti eniten aikaa golfin pelaamiseen ja treenaamiseen, mutten tiedä, olenko meistä kaikkein paras golffari. Viimeksi kun katsoin, niin tasoitukseni oli 2,3, Sami sanoo.

– Olen tässä mietiskellyt, että sitten kun kiekkoura joskus loppuu, niin olisihan se kiva käydä pelaamassa golfia vielä vähän enemmänkin. Jos vaikka pääsisi oikein kilpailemaankin johonkin.

Lue myös: Suomen vaatimattomin mies? Jättisummia tahkonnut Sami Vatanen NHL-miljoonistaan: "Voin ostaa ruokakaupasta mitä tarvitsen"

NHL-tähteyden lisäksi Sami on myös kivenkova golffari, sillä tasoitus on rautainen 2,3. – Olen käynyt pelaamassa US Openin kenttiä. Lempikenttäni on Richwood Country Club täällä New Jerseyssä.
NHL-tähteyden lisäksi Sami on myös kivenkova golffari, sillä tasoitus on rautainen 2,3. – Olen käynyt pelaamassa US Openin kenttiä. Lempikenttäni on Richwood Country Club täällä New Jerseyssä.

Perhe suunnitelmissa

Stanley Cupin voittamisen ja golfunelmien lisäksi Sami sanoo haaveilevansa jonain päivänä perheestä. Pitkäaikaisen rakkaansa Essin kanssa kesällä 2017 avioitunut kiekkotähti ei vielä tiedä, mihin majoittua uransa jälkeen.

– En pidä itseäni hirveän amerikkalaisena, mutta viihdyn kyllä Jenkeissä. Täällä ollaan kuitenkin töissä, mutta kesät olen viettänyt Suomessa. Se on ollut hyvä kombo. Kiekkokaudet kuluvat hyvin täällä, mutta aina sitä kaipaa kotimaahan takaisin.

– Vanhahan tässä alkaa olla, kun 30 lähestyy pikkuhiljaa ja aamuisin herätessä selkä on kipeä… No ei vaiskaan! Katsotaan nyt, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Totta kai perhe olisi kiva perustaa jossain vaiheessa.

Lue koko Sami Vatasen jättihaastattelu tuoreimmasta Seiskasta!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Seiskan arkisto ja All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!