Kape Aihinen TPS:n pukukopissa.

Tiesitkö? Jukka Koivu lopetti Kari Aihisen jääkiekkouran: Se oli elämäni kovin paikka!

18.04.2017 06:30

Turkulaislähtöinen huippukokki Kari "Kape" Aihinen  sonnustautuu TPS:n pukukopissa mustavalkoiseen peliasuun ensimmäistä kertaa 26 vuoteen.

Entinen laitahyökkääjä tihkuu menohaluja päästessään Gatorade Centerin jäälle. Keittäjän käsittelyssä kiekot painuvat oikeaan ylämummoon.

Kape Aihinen TPS:n peliasussa.
Kape Aihinen TPS:n peliasussa.

 

Kun turkulaisten kiekkopyhättö avattiin vuoden 1990 lopulla, Kape kuului TPS:n lätkädynastian juniorimyllyyn.

Parhaimmillaan nykyinen kokkitähti pelasi seuran A-junioreissa, jonka itseoikeutettu tähti oli muuan Saku Koivu. Kape unelmoi tuolloin tulevan kiekkolegendan tavoin NHL-urasta.

Sakun isä antoi potkut

18-vuotiaan Kapen haave kuoli, kun joukkueen päävalmentaja Jukka Koivu, Sakun isä, kutsui hänet kahden kesken koppiin alkavan kauden alla. Palaverin päätteeksi Kape menetti paikkansa joukkueessa.

– En vain yksinkertaisesti pärjännyt niin kovassa joukkueessa. En ollut valmis tekemään sitä työtä, mitä menestyminen vaati. Kun Jukka antoi potkut, se oli elämäni kovin paikka, Kape tunnustaa.

Kape Aihinen ja Aki Berg.
Kape Aihinen ja Aki Berg.

 

– Kun lähdin kopista viimeistä kertaa, päällimmäisiä tunteita olivat nolous ja häpeä. Kotona sanoin vanhemmilleni, että tipuin joukkueesta ja menin huoneeseeni nukkumaan tippa linssissä.

TPS:n A-juniorit voittivat kauden päätteeksi Saku Koivun johdolla Suomen mestaruuden – ilman Kapea.

Teksti: Juha Nurmi
Kuvat: Ari Lahti

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!