Inga Söder

The Voice of Finland -tähti käräjillä – aiheutti asunnon tulipalon!

12.12.2018 10:11

The Voice of Finlandista tuttu Inga Söder joutui oikeuteen tulen varomattomasta käsittelystä.

Tapausta käsiteltiin Oulun käräjäoikeudessa eilein tiistaina (11.12.) Syyttäjän mukaan Inga aiheutti huolimattomuudellaan tulipalon syttymisen vuokra-asunnossaan marraskuussa 2016. Asunto sijaitsi kahdeksankerroksisen talon viidennessä kerroksessa. Syyttäjän mielestä teko oli omiaan aiheuttamaan yleistä hengenvaaraa.

Laulaja oli jättänyt makuuhuoneensa lipaston päällä olleen lämpökynttilän palamaan ilman valvontaa ja poistunut asunnosta tarkistamatta, oliko kynttilä sammunut.

Kynttilästä syttyi tulipalo, jonka palolaitos sai rajattua Söderin asunnon makuuhuoneeseen. Tulipalo tuhosi vain huoneen irtaimiston ja aiheutti palojälkiä huoneen seinään ja kattoon. Koko huoneistoon aiheutui merkittäviä savu- ja nokivahinkoja. Myös viereisiin ja yläpuolella olleisiin huoneistoihin tuli lieviä savuvahinkoja. Lisäksi seitsemän henkilöä altistui lievästi savulle.

Inga Söder

 

Tuikkulyhty räjähti

Inga kertoi oikeudessa, että hän oli ollut valveilla jo pidempään ja seurannut Yhdysvaltain presidenttivaalien tulosseurantaa televisiosta. Hän oli noussut sängystä aamuseitsemältä ja sytyttänyt tuikkukynttilöitä makuuhuoneessaan niille tarkoitettuihin lyhtyihin. Lyhdyt olivat metallisen alustan päällä. Vain yksi tuikku oli syttynyt.

Inga lähti käymään postissa puoli kahdentoista aikoihin.

- Muistan ajan selvästi, koska autoni oli ajastettu lämmitykseen. Kun palasin kotiin, olivat pelastustoimet käynnissä.

Lue myös: Marianne Kallio oikeuteen ensi kuussa – hakee lähestymiskieltoa ex-miehelleen

Hälytyksen hätäkeskukseen teki rakennuksen porraskäytävässä ollut henkilö noin klo 11.45.

Kun tulipalo oli saatu sammutettua, kävi Inga palomestarin kanssa asunnossa, jossa selvisi, että yksi tuikkulyhty oli räjähtänyt, ja tuli oli hypännyt räjähdyksessä sängyn petivaatteisiin ja sytyttänyt ne tuleen.

Laulaja kertoi oikeudessa, että hän on todella huolellinen kynttilänpolttaja, mutta tämän jälkeen hän ei aio polttaa tuikkuja.

Käräjäoikeuden perustelujen mukaan Ingan olisi pitänyt käydä tarkistamassa, että tuikku on kunnolla sammunut, eikä vain sammumaisillaan, kuten laulaja kertoi oikeudessa.

Käräjäoikeus hylkäsi vakuutusyhtiön yli 45 000 euron korvausvaatimukset. Inga tuomittiin 2 340 euron sakkorangaistukseen tulen varomattomasta käsittelystä.

Inga Söder tunnetaan vuoden 2013 The Voice of Finland -kisan lisäksi myös Tartu mikkiin -ohjelmasta.

Teksti: Antero Alhonen, Ari Kettunen
Kuvat: Seiskan arkisto, Ari Kettunen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!