Katso kuvat!

The Black Eyed Peas maksoi suomalaistaiteilija Juha Arvid Helmiselle jättikorvaukset plagioinnista: näin samalta teokset näyttävät – paljonpuhuvat kuvat!

Uutiset | 14.02.2019 12:04

Yhdysvaltalaisen The Black Eyed Peasin Ring the Alarm -kappaleesta tehdyllä videolla esiintyy univormupukuisia hahmoja mustat siteet silmillään. Myös yhtyeen jäsenet ovat pukeutuneet poliittisesti kantaa ottavalla videollaan samalla tavalla.

Pian videon julkaisun jälkeen hahmot paljastuivat suoriksi kopioksi suomalaistaiteilija Juha Arvid Helmisen vuosia aikaisemmasta The Invisible Empire -valokuvateoksesta.

Seiskan lähteen mukaan kiista tekijänoikeudesta päättyi sopimukseen, jonka ansiosta Helminen ilmeisesti sai ensin yli 11 000 euron suuruisen kertakorvauksen ja lähiaikoina vielä 13 000–25 000 euron korvauksen tekijänoikeusmaksuista.

Helmisen The Invisible Empire -teokset näyttävät tältä...
Helmisen The Invisible Empire -teokset näyttävät tältä...
...ja Black Eyed Peas -yhtyeen Ring the Alarm -video näyttää tältä!
...ja The Black Eyed Peas -yhtyeen Ring the Alarm -video näyttää tältä!

 

Lue lisää: Amerikkalainen megayhtye The Black Eyed Peas plagioi suomalaistaiteilijaa luvatta – kymmenientuhansien eurojen jättikorvaukset!

Multimiljonäärejä

The Black Eyed Peas tunnetaan räppiä, funkia ja r'n'b:tä yhdistelevästä musiikistaan. Yhtyeen levyjä on myyty kymmeniämiljoonia, ja kuuluisimpia hittejä ovat muun muassa kappaleet Shut Up ja Where is the Love.

Will.i.am oli perustamassa bändiä vuonna 1995. Hänestä on tullut bändin myötä multimiljonääri, ja hänen uutisoitiin jo vuonna 2014 tienanneen yli 65 miljoonaa euroa.

Lue myös: Fergieltä seksiä tirisevä tiiseri - katso pikkutuhma video!

Toinen yhtyeestä megatähdeksi noussut artisti on Fergie Duhamel. Kaunotar erosi yhtyeestä vuonna 2017 mutta ehti tienata yli 35 miljoonaa euroa.
Fanit ovat toivoneet yhtyettä useasti keikalle Suomeen, mutta toistaiseksi se on toteutunut vain kerran, Provinssirockissa vuonna 2004.

Edit: Muokattu juttua 26.2.2019 kello 17:32 sopimuksen kuvailun osalta, poistettu jutusta kuva. Taiteilija itse ei ole kommentoinut tekijänoikeuskiistaa, vaan tiedon on kertonut Seiskan lähde.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Panu Hörkkö
Kuvat:All Over Press, Interscope Records ja Juhaarvidhelminen.com
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!