Hyppää pääsisältöön
Katso kuvat!
Pommikoira Kosicessa

Terroriuhka säikäytti: Punaiset baretit ja pommikoirat valtasivat MM-jääkiekkokaupungin kadut – Leijonat rauhalliseen Bratislavaan – kuvat!

Suomen jääkiekkomaajoukkue matkusti perjantaina Kosicesta Bratislavaan. Joukkue joutui odottamaan hotellin edessä omaa kisabussiaan tovin, sillä he lainasivat sitä Kanadan joukkueen omaisten kuljetukseen. 

Leijonat odottaa bussia
Leijonat ottivat rennosti bussia odotellessa. 

Leijonia vartioitiin loppuun asti tiukasti. Kosicessa oli todella mittavat turvajärjestelyt ilmeisesti sen vuoksi, että kaupungissa oli viime viikolla perättömäksi osoittautunut pommiuhka.  

Kisajärjestäjät selvästi säikähtivät uhkaa, sillä esimerkiksi Leijonien hotellin edessä oli ympäri vuorokauden punaisia baretteja automaattiaseineen. Myös jäähallilla oli poliiseita ja sotilaita. 

Punainen baretti
Punaiset baretit vartioivat Leijonia ja kisavieraita. 

 

Turvajärjestelyt Kosicessa harmittivat myös pelaajia. Suomi-Ruotsi ottelun alla erikoisjoukkojen miehet eivät antaneet ruotsalaispelaajien mennä lämmittelemään hallin ulkopuolelle. 

 

Ruotsalaiset lämmittelee
Ruotsalaispelaajat eivät näyttäneet tyytyväisltä

 

Kosicessa Leijonien hotellilta oli matkaa jäähallille reilu kilometri.  Matkan varrella oli semifinaali-iltana kymmenittäin poliiseja sekä erikoisjoukkojen sotilaita. 

 

Sotilaita hallilla
Erikoisjoukot valtasivat kadut semifinaali-iltana

 

Myös Kosicen torit olivat suljettu betoniporsailla. Keltaliiviset poliisit partioivat keskustan jokaista kulmaa. 

 

Betoniporsaat
Betoniporsailla estetään ajoneuvojen pääsyä torille

Tilanne Bratislavassa vaikuttaa olevan täysin toisenlainen. Esimerkiksi Venäjän joukkueen käyttämän Crowne Plaza -hotelllin edustalla tilanne näytti tänään aamulla tältä (kuva alla.) Paikalla ei ole yhtään poliisia tai edes vartiaa. Kymmenet kiekkofanit ovat käyneet hotellin sisällä ottamassa selfiekuvia pelaajien kanssa, eikä heitä pysäytä ovilla kukaan. 
 

Bratislava venäjän hotelli
Venäjän bussi lähtee kohta kuljettamaan pelaajia semifinaaliotteluun

 

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Panu Hörkkö
Kuvat:
Panu Hörkkö

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!