fbq
Uutiset
02.12.2016 12:45
Teksti: panu hörkkö|Kuvat: Seiskan toimitus
henri kontinen
Tennistähti Henri Kontisen salattu puoli: tuomio, velkasotkuja ja pöytälaatikkofirma!
Uutiset
02.12.2016 12:45
Teksti: panu hörkkö|Kuvat: Seiskan toimitus

Tennistähti Henri Kontinen, 26, nousi koko Suomen urheilukansan tietoisuuteen viimeistään marraskuussa, kun hän voitti parinsa kanssa ATP-finaaliturnauksen nelinpelin Lontoossa.

Kontinen kaatoi australialaisparinsa John Peersin kanssa finaalissa Etelä-Afrikan Raven Klaasenin ja Yhdysvaltojen Rajeev Ramin kolmessa erässä. ATP-finaaliturnaukseen ottivat osaa maailman parhaat pelaajat.

Kaksikko tienasi voitostaan 455 000 dollarin potin. Kaiken kaikkiaan Kontinen on tienannut tänä vuonna palkintorahoja jo noin 750 000 euroa.

Vastusti sakkoja

Paljon matkustelevalla urheilijalla saattavat joskus kotimaan kamaran asiat unohtua, ja näin kävi myös Henrille muutama vuosi sitten. Tennisässä nimittäin unohti maksaa Peugeot RCZ coupé -autostaan verot vuonna 2013. Seurauksena poliisi lätkäisi sakot, joita Henri ryhtyi vastustamaan maksukyvyn osalta.

Asia eteni Helsingin käräjäoikeuteen, joka tuomitsi Henrin sakkoihin ajoneuvoverorikkomuksesta.

Henrin tulot eivät vuonna 2014 olleet vielä päätä huimaavat. Kahdeksan päiväsakon suuruudeksi tuli 15 euroa kappaleelta, joten maksettavaa kertyi 120 euroa.

Lisäksi Henrillä jäi hoitamatta reilun 2 000 euron suuruinen luottokorttilasku, lähes 1 000 euron yhtiövastikkeet ja 1 300 euron lääkärilasku.

Isä pelasti

Perintäyhtiöt haastoivat Henrin käräjille, mutta käräjäoikeuden papereista selviää, että Henrin Pentti-isä maksoi velat korkoineen ja kantajat peruuttivat kanteet.

Tällä hetkellä tennisvirtuoosin tilillä riittää sen verran tuohta, että moiset pikkusummat eivät tekisi hänen kukkaroonsa enää minkäänlaista lovea.

Ei toimitiloja

Henri ei asu enää Suomessa, vaan pitää majaa Virossa. Hän on käynyt treenaamassa tennistä Tallinnassa jo monta vuotta. Yksi hänen harjoitteluvastustajistaan Tallinnassa on ollut Viron miestenniksen ykköspelaaja Jürgen Zopp.

Vuoden 2015 alussa Henri ja hänen isänsä Pentti Kontinen, 60, perustivat Tallinnaan yhteisen firman nimeltä Henny Ventures OÜ. Henny Venturesin hallituksen ainoat jäsenet ovat Henri ja Pentti Kontinen. Henny Venturesilla ei ole Tallinnassa omia toimitiloja, vaan se on rekisteröity paikallisen kirjapitotoimiston Tulutee OÜ:n osoitteeseen Tallinnan Mustamäen kaupunginosaan.

Firma vaikuttaa niin kutsutulta pöytälaatikkofirmalta. Sen pääoma on pienin mahdollinen eli 2 500 euroa.

Asunto firman nimiin

Henny Ventures ei ole toimittanut viime vuoden tilinpäätöstietojaan Viron verottajalle, joten firman mahdollisesta liiketoiminnasta Virossa ei ole tietoa. Sen verran toimintaa Henny Venturesilla Virossa kuitenkin on, että isä ja poika Kontinen ostivat sen nimiin asunnon Tallinnasta tämän vuoden kesällä.