Uutiset

Teemu Selänteen firmat takovat kahisevaa: 17 miljoonan euron sijoitukset

21.06.2017 21:01

Teemu Selänne turvasi peliuran jälkeisen toimeentulonsa muun muassa kiinteistösijoituksilla.

Jääkiekkouransa vuonna 2014 lopettanut Teemu Selänne on kaikkien aikojen eniten tienannut suomalainen jääkiekkoilija. Teemua ei myöskään tunneta minään penninvenyttäjänä, vaan hän laittaa rahaa palamaan hienoihin autoihin, veneisiin, asuntoihin ja hulppeisiin juhliin. Kaikkea Teemu ei kuitenkaan törsää luksuselämään, vaan hän on pyrkinyt hoitamaan talousasiansa niin, ettei rahasta tule pulaa koko loppuelämän aikana.

Sukanvarren sijaan Teemu on sijoittanut miljoonansa lukuisiin eri yrityksiin. Sijoitustoimintaa hän harjoittaa kahden eri yrityksen, TS Holding Oy:n ja TS Invest Oy:n, kautta. Pari viikkoa sitten julkaistun tilinpäätöksen mukaan TS Investillä on yli 17,5 miljoonan euron arvosta sijoituksia. Voittoa yritys teki yli 413 000 euroa. Voitto koostui lähes pelkästään sijoitusten tuotosta, ja yhtiön liikevaihto oli vain reilu 45 000 euroa.

Projekteja laidasta laitaan

TS Invest keskittyy kiinteistösijoittamiseen. Yhtiö muun muassa omistaa osuuden kiinteistösijoitusyhtiö Ultivistasta, joka pyöritti viime tilikaudellaan yli 76 miljoonan euron liikevaihtoa. TS Holding puolestaan omistaa pääosan TS Investistä, ja sen kautta tuotetaan Teemun henkilökohtaisia projekteja kuten elokuvia, tv-sarjoja, kirjoja ja jääkiekkoakatemiaa. Viime tilikaudella TS Holdingin liikevaihto oli noin 644 000 euroa ja voittoa kertyi lähes 250 000 euroa.

Yksin Teemu ei kuitenkaan firmojaan omista, vaan osakkaina ovat muun muassa Selänteen asioidenhoitaja Ari Lehto ja Hartwallin entisiin omistajiin kuuluva Mattias Therman. Lisäksi pienosakkaina on melkoinen lista suomalaisia jääkiekkotähtiä ja Teemun ystäviä.

Tienasi 57 miljoonaa

Teemun asioidenhoitaja Ari Lehto pyörittää päätyönään Teemun sijoitusfirmoja. Hän on sekä TS Investin, että TS Holdingin toimitusjohtaja. Lehto paljasti Kauppalehdelle viime vuonna, että toisin kuin monet muut huippu-urheilijat, Teemu ei tyydy seuraamaan bisneksiään sivusta vaan osallistuu niihin aktiivisesti.

– Hän on yllättävänkin tiukka ja tarkka, että asiat hoidetaan hyvin, Lehto kertoi Kauppalehdelle.

NHL-urallaan Teemu tienasi yli 57 miljoonaa euroa plus miljoonien edestä bonuksia ja sponsorirahoja, joten häneltä ei sijoitettava pääoma ihan heti lopu.

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!