fbq
Uutiset
27.07.2017 15:58
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan toimitus
Joe Sakic ja Teemu Selänne.
Teemu Selänne sai NHL-legendan vieraaksi Suomeen: Hän oli ihan täpinöissään!
Uutiset
27.07.2017 15:58
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan toimitus

Jos kanadalaisen Joe Sakicin, 48, kiekkouran kaikkia meriittejä alkaisi luetella, internetistä loppuisi todennäköisesti tila kesken. Todettakoon siis vain, että kyseessä on heittämällä yksi jääkiekkohistorian kovimmista pelimiehistä.

Häikäisevällä urallaan käytännössä kaiken mahdollisen (Stanley Cupin, olympiakullan, maailmancupin, maailmanmestaruuden, alle 20-vuotiaiden MM-kullan…) voittanut Sakic on elävä legenda.

Nykyisin Colorado Avalanchen general managerina toimiva ”Burnaby Joe” mätti NHL:ssä 1378 runkosarjaottelussa käsittämättömät 1641 tehopistettä. Ja siihen päälle vielä lähes pari sataa pudotuspelipistettä. Voi morjens!

Joe Sakic

Yksi kaikkien aikojen keskushyökkääjistä on tuttu mies Teemu Selänteelle, 47. Niin ikään Hockey Hall of Fameen arvostettu Finnish Flash pelasi Sakicin kipparoimassa Avalanchessa kaudella 2003-04.

– Joe on hyvä frendini, Teemu kertoo Seiskalle.

– Olimme puhuneet jo pitkään, että hän tulisi käymään Suomessa. Nyt se sitten onnistui. 

Selänne latasi viime viikolla Instagramiinsa yhteiskuvan itsestään ja Sakicista. Kuvatekstin perusteella legendakaksikko oli käynyt pyörähtämässä ainakin saunan lauteilla.

– Joe tuli tänne perheensä kanssa neljäksi päiväksi. He halusivat käydä Suomenlinnassa. Lisäksi käytiin veneilemässä, golfaamassa ja ajeltiin vähän vesiskoottereilla, Teemu paljastaa.

– Yritimme näyttää heille kaikkea kivaa Suomesta.

 

Welcome to Finland And "löyly" the legend sir Joe Sakic ??

Henkilön Teemu Selanne (@sel8nneteemu) jakama julkaisu

Se ei ollut kuitenkaan helppoa, sillä säiden puolesta Suomen kesä ei tarjoillut kaikkein kauneintaan.

– No ei, vettähän satoi puolen tunnin välein! Selänne nauraa.

– Onneksi he pääsivät Suomen-vierailunsa jälkeen Kroatian lämpöön.

Kanadan Vancouverista kotoisin olevan Sakicin vanhemmat muuttivat aikoinaan Kroatiasta Kanadaan. Sysisurkeasta säästä huolimatta Suomikaan ei ollut Avalanchen seurapomolle mikään paha rasti.

– Pahoittelin Joelle, että miten tämä keli voi olla tämmöinen, mutta hän ei ollut siitä moksiskaan. Hän nautti vain tosi paljon ja oli ihan täpinöissään, Selänne ihmettelee.

– Hän tykkäsi kaikesta, varsinkin saaristosta. Oli vain, että ”vau, tämä on ihan kuin Vancouver!”