Tavastia-klubilta nokkela oivallus koronakriisin keskellä – "Mietimme, miksi emme itse hyödyntäisi sitä"

Uutiset | 27.01.2021 11:09

Koronapandemia on tyhjentänyt artistien keikkakalenterit, ja keikkapaikat huutavat tyhjyyttään. Saman kohtalon on kokenut myös Helsingin ikoninen rokkiklubi Tavastia.

Tavastia täytti lokakuun alussa huimat 50 vuotta, mutta koronapandemian takia suuret juhlat jäivät järjestämättä. Juhlavuotensa alussa Tavastia käynnisti Tavastia Hall of Nature -ympäristöhankkeen, jota on jatkettu klubin muun toiminnan pysähtymisestä huolimatta. Koronakriisin haastavia aikoja piristääkseen Tavastian joukko keksi oivan keinon pitääkseen rokkiklubin tunnelman musiikkikansan lähellä.

Juhlavuotensa ja ympäristöhankkeensa kunniaksi Tavastia julkaisee Backstage-tuotemalliston yhteistyössä Vallila Interiorin kanssa. Mallistoon kuuluu yhdeksän tuotetta, muun muassa lakanasetti, verhot, muki, kassi ja mattoja. Kaikkia tuotteita koristaa jäljennös Tavastian takahuoneesta, jonne pääsevät ainoastaan klubilla esiintyvät artistit ja heidän taustatiiminsä. Tuotteet tulevat myyntiin toukokuussa.

- Tavastian takahuone on ollut suosittu tv-mainoksissa. Mietimme, miksi emme hyödyntäisi sitä itsekin. Tuotosta osa menee suomalaisten metsien suojeluun, Tavastia-klubin toimitusjohtaja Juhani Merimaa kertoi lehdistötilaisuudessa.

Backstage-lakanat

 

Usko tulevaan

Juhani myöntää Seiskalle, että koronapandemia on ollut Tavastialle kova isku. Juhani ei ole kuitenkaan heittänyt kirvestä kaivoon, vaikka taloudellisesti tilanne onkin haastava.

- Olemme siirtäneet kaikki sovitut keikat myöhemmäksi. Uskon, että loppukeväällä asiat ovat jo paremmin – tosin uskoin niin jo viime keväänä. Mitään ei voi ennustaa, ja tietysti on surullista, kun tapahtumia ja konsertteja ei voi järjestää. Tavastialla on kuitenkin vahva usko tulevaan, ja toivomme voivamme käynnistää toimintamme mahdollisimman pian, Juhani kertoi Seiskalle.

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Seiskan arkisto, Vallila Interior
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!