Uutiset

Tauskin humalatilaa pähkäiltiin hovioikeudessa: "Yhteistä kaikille oikeudenkäynneilleni!"

10.11.2016 15:25

Laulaja Tauno ”Tauski” Peltonen asteli tänään torstaina (10.11) Turun hovioikeuteen käsittelemään vuoden 2014 elokuussa Hämeenlinnan Elomessuilla sattunutta kahakkaa. Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi viime vuoden joulukuussa sekä Tauskin että noin 40-vuotiaan hämeenlinnalaismiehen toistensa pahoinpitelystä. Käräjäoikeuden päätöksen mukaan kumpikin osa puoli löi toista kerran.

Tauski valitti tuomiosta hovioikeuteen, koska hän ei mielestään pahoinpidellyt ketään ja lisäksi hän haluaa, että hovioikeus hyväksyy vaateet korvausvaatimuksista jalkaan tulleiden kipujen hoidosta. Tauskin mukaan hänen nilkkansa murtui, kun vastapuoli löi häntä, minkä seurauksena hän kaatui trukkilavan päälle.

 

”Huojui todella vahvassa humalassa”

Oikeudessa käsiteltiin huolella muun muassa Tauskin humalatilaa kahakkailtana. Tauskin itsensä mukaan hän oli ottanut vain muutaman oluen, mutta oli hyvin väsynyt. Muutamien todistajien mukaan Tauski oli kuitenkin aivan räkäkännissä.

- Tauski huojui todella vahvassa humalassa. Hänen itsensä mukaan hän esiintyi omalla keikallaan normaalisti. Se voi olla Tauskille normaalia, mutta hän oli niin humalassa, ettei pystynyt laulamaan omia laulujaan. Janne Hurme lauloi ne ja Tauski huuteli kertosäkeitä sen verran, mitä muisti, kahakan toinen osapuoli kuvaili oikeudessa, kun häntä pyydettiin kuvailemaan Tauskin humalatilaa.

 

Henna Kalinainen puolusti

Toiset todistajat kertoivat, etteivät huomanneet Tauskin olleen erityisen humalassa. Muun muassa paikalla ollut kohublondi Henna Kalinainen puolusti Tauskia.

- Tapasin Tauskin ennen kahakkaa, eikä hän vaikuttanut päihtyneeltä, Henna sanoi oikeudessa.

- Se on yhteistä jokaiselle oikeudenkäynnille, jossa minä olen paikalla. Aina siellä puidaan minun humalatilaani, Tauski puolestaan naureskeli oikeudenkäynnin tauolla.

 

Tauski uhkaili Seiskan toimittajaa

Oikeudessa käytettiin todisteena myös Seiskan toimittajan Juha Nurmen juttua, jossa hän tuoreeltaan kesällä 2014 kuvaili tapahtumia. Hän kirjoitti jutussa näin:

Viime viikon perjantaina järjestet­tyjen Elomessujen Yllätysten yö houkutteli paikalle paljon ute­liasta yleisöä. Täyteen ahdettuun telt­taan saapui tuhat maksanutta katso­jaa todistamaan, mitä tapahtuu, kun samalle lavalle marssitetaan Johan­na ”Tuksu” Tukiaisesta, Tauski Pel­tosesta ja Matti Nykäsestä koostu­va kohutrio. Yleisön lisäksi myös Seis­kan toimittaja ja kuvaaja saapuivat do­kumentoimaan illan tapahtumia.

Odotukset olivat korkealla, sillä kol­mikon live-esiintymiset ovat aina ol­leet melkoisia spektaakkeleja. Lavoilla on vuosien saatossa nähty esimerkiksi Tuksu hyökkäämässä yleisön kimppuun ja Tauskin kaatuminen vain 10 sekuntia kestäneen keikan jälkeen. Yllätyksiä oli siis lupa odottaa myös Hämeenlinnassa.

Onneksi sekä Tuksu että Matti ve­tivät molemmat keikkansa kunnial­la. Viime aikoina lähinnä uskonnolli­sen heräämisen vuoksi otsikoissa ol­lut Tuksu selvisi omasta vuorostaan hyvin juontajansa Henna Kalinaisen kanssa. Matti oli bändeineen loista­vassa vireessä, ja he vetivät illan pi­simmän setin.

Vain Tauski täytti odotukset ko­huotsikkojen osalta. Jo ennen keikkaa Tauski kävi uhkailemassa Seiskan ku­vaajaa pahoinpitelyllä. Iskelmätähden kovistelua marinoi humalainen horju­minen ja pistävä viinan katku. Sekava meno jatkui myös lavalla, ja Tauskin esityksen piti vaivoin kasassa miehen kanssa esiintynyt Janne Hurme.

Keikan päätyttyä Tauski jatkoi per­formanssiaan VIP-alueella. Tappeluun päättynyt ilta takasi sen, mitä jo illan ohjelmassa luvattiin: tapahtumasta tu­li yllätysten yö.
 

 

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!