Tauski pakeni vaimoaan putkaan, Simo Silmu vannoi raittiutta lavalla, Myyrmanni sokeerasi… Näistä Seiska-jutuista puhuttiin 15 vuotta sitten!

Uutiset | 14.10.2017 14:20

Yölintu-yhtye ja sen keulahahmo Simo Silmu olivat supersuosittuja jo 15 vuotta sitten. Levyjäkin oli myyty yli 200 000 kappaletta. Yhtyeen pojat olivat tuolloin vasta hieman yli parikymppisiä, Simokin nipin napin 25-vuotias. Yölintu juhlisti kuitenkin jo kymmenvuotista taivaltaan!

Yölintu

Seiska matkasi Yölinnun keikkabussissa Lohjan Tanhuhoville, joka oli tupaten täynnä nuoria naisfaneja.

– Naiset jahtaavat ja käyvät joskus käsiksi. Kerran jouduin kirjoittamaan nimmarin terveyssiteeseen. Haluan korostaa, että se oli käyttämätön, Simo kertoi.

Bändi kertoi samalla reissulla Seiskan reportterille näkemyksiään keikkajuopottelusta.

– Vaikka vapaalla ollessamme juomme olutta, lavalla on oltava raittiina, muuten ei jaksa soittaa.

Valitettavasti päätös ei ole aina pitänyt ainakaan solistilla.

Nicosta tulevaisuuden F1-kuski?

Nico Rosberg

Keke Rosbergin 17-vuotias poika Nico sai aukeamallisen tilaa vuoden 2002 syksyllä, kun hän voitti pikkuformuloiden maailmanmestaruuden. Seiskan tuolloin haastatteleman formula-asiantuntijan arvio meni kuitenkin pahasti pieleen, sillä tämä vakuutti, ettei Nico varmastikaan tule ajamaan F1-kisoja Williams-tallissa. Sinne Nico kuitenkin pestattiin vuonna 2006. Kymmenen vuotta myöhemmin saksalais-suomalainen sankari voitti F1:n maailmanmestaruuden, tosin talli oli siinä vaiheessa vaihtunut Mercedekseen.

Tauski pakeni vaimoaan putkaan!

Tauski

Laulaja Tauski Peltonen on seikkaillut Seiskan sivuilla kiitettävään tahtiin lehden 25-vuotisen olemassaolon ajan, vaikka aiheet eivät aina ole olleet kovin mairittelevia.

Syksyllä 2002, juuri ennen 40-vuotispäiviään laulaja pääsi jälleen otsikoihin. Tauski oli vielä naimisissa ensimmäisen vaimonsa Tinan kanssa, joka ei pitänyt aviomiehensä juopottelusta. Tauski oli palannut keskellä viikkoa lätkämatsista kotiin kunnon laitamyötäisessä, mistä syntyi perheriita. Sen tuoksinassa Tina soitti poliisit kotikäynnille.

– Poliisit olivat hieman hämmentyneitä, kun sanoin, että viekää minut heti putkaan. Selitin, että haluan jonnekin nukkumaan, koska en jaksa koko yötä riidellä, Tauski kommentoi tuolloin.

Pommi tappoi seitsemän Myyrmannissa!

Myyrmanni

Vantaan Myyrmäessä sijaitsevassa Myyrmannin kauppakeskuksessa räjähti itsetehty pommi 11. lokakuuta 2002. Seitsemän ihmistä kuoli ja 164 haavoittui. Myyrmannin tragedia järkytti koko Suomea, koska se oli laatuaan ensimmäinen. Jokelan ja Kauhajoen koulusurmat tapahtuivat vasta myöhemmin.

Pommin tekijä oli samana keväänä ylioppilaaksi valmistunut kemian opiskelija Petri Gerdt, joka asui Tikkurilassa, mutta opiskeli kauppakeskuksen vieressä olevassa ammattikorkeakoulussa.

Gerdt oli äärettömän kiinnostunut räjähteistä ja viihtyi ahkerasti internetin kotikemia-foorumeilla. Sieltä hän löysi pomminteko-ohjeetkin, ja oli jo räjäytellyt rakentelemiaan pommeja kaukana asutuksesta.

Hän oli syrjäänvetäytyvä nuorukainen, jolla ei ollut muita kuin nettiystäviä. Jälkeenpäin paljastui, että Gerdt oli ollut yläasteella koulukiusattu ja kärsi masennuksesta, johon ei ollut hakenut apua.

Koskaan ei täysin selvinnyt, oliko Gerdtin teko tahallinen vai oliko hänen tarkoitus räjäyttää rakentamansa pommi läheisessä metsässä. Nuorukainen ei jättänyt jälkeensä jäähyväiskirjettä tai mitään muutakaan, missä olisi perustellut tekonsa motiivit.

Erin paljasti: Lensin ulos Linna juhlista!

Nylon Beat

Supersuosittu Nylon Beat julkaisi Valehtelijoiden päiväkirja -teoksen, joka sisälsi 25-vuotiaiden tähtien räväkkää avautumista. Jonna ja Erin kirjoittivat kiertue-elämän lisäksi yöelämän villeistä sekoiluistaan, joka johti muutamaan kertaan jopa fyysisiin yhteenottoihin tuntemattomien kanssa. Lisäksi neitojen raha-asiat olivat retuperällä ja mätkyt saattoivat olla viisinumeroisia.

Naikkarit olivat niin suosittuja, että saivat tasavallan presidentti Tarja Haloselta kutsun vuoden 2001 Linnan juhliin. Sielläkään ei mennyt ihan putkeen. Jonna kertoi tunnelmansa lässähtäneen, kun näki Tanja Karpelan komeassa koltussaan ja tunsi itsensä alipukeutuneeksi.

Erin puolestaan ei hallinnut nopean poistumisen taktiikkaa vaan jäi valomerkin jälkeen notkumaan linnan eteiseen, josta turvamies hääti hänet ulos.

Teksti:Anne Pennanen
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!