Uutiset

Tauski Peltosen oikeudenkäynnin outo sotku: miten se nilkka oikein murtui?

15.11.2016 17:16

Laulaja Tauno ”Tauski” Peltonen, 54, asteli viime viikon torstaina (10.11.) Turun hovioikeuteen puimaan vuoden 2014 elokuussa Hämeenlinnan Elomessuilla sattunutta kahakkaa.

Tauski ja noin nelikymppinen hämeenlinnalaismies oli kahakan seurauksena tuomittu aikaisemmin käräjäoikeudessa toistensa pahoinpitelyistä.

Tauski valitti saamastaan pahoinpitelytuomiosta ja vaati hämeenlinnalaismiestä korvaamaan nilkkansa kalliin leikkaushoidon. Käräjäoikeus oli aikoinaan hylännyt Tauskin esittämät korvausvaatimukset, koska oli epäselvää, murtuiko nilkka kahakassa.

 

Kumpikin kiisti

Käräjäoikeuden tuomion mukaan hämeenlinnalaismies oli koputtanut Tauskia selkään pyytääkseen häntä siirtymään vip-teltan sisäänkäynnin edestä. Tästä oli seurannut tappelu, jossa kumpikin oli lyönyt toista. Molemmat miehet kuitenkin kiistivät lyönnit.

– Valitin tuomiosta, koska uskon, että rehellisyys maan perii, enkä oikeasti lyönyt missään vaiheessa.

– Käräjäoikeuden päätös oli oikeusmurha. Tärkeintä olisi saada vastapuoli korvaamaan nilkkani vaatima hoito. Tapauksesta on nyt yli kaksi vuotta, ja vamma vaivaa minua yhä, Tauski kertoo.

 

Trukkilavat puhuttivat

Tauskin mukaan tapahtumat etenivät niin, että hän oli ollut vip-alueella jakamassa nimikirjoituksia keikkansa jälkeen, jolloin hämeenlinnalaismies olisi ensin solvannut häntä ja sen jälkeen lyönyt vasempaan silmään.

Lyönnin seurauksena Tauski väitti kaatuneensa trukkilavan päälle ja teloneensa nilkkansa.

Trukkilavat puhuttivat oikeudenkäynnissä. Vain Tauski ja hänen turvamiehensä näkivät alueella trukkilavoja. Hämeenlinnalaismies sekä tapahtuman järjestäjä kiistivät niiden olemassaolon. 

 

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Sami Sinokki
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!