Tästä jokainen voi ottaa oppia! Näin uutisankkurilegenda Arvi Lind, 78, valmistautuu jouluun: ”Luojan kiitos vaimonikaan ei ole sellainen”

Uutiset | 21.12.2018 15:01

Suomen rehellisimmäksi mieheksi tituleerattu ja Yleisradion eläköitynyt uutisankkuri Arvi Lind täyttää tänään perjantaina (21.12.) kunnioitettavat 78 vuotta. Monelle muulle veronmaksajalle kyseinen päivä ja pari seuraavaakin päivää eivät ole täyttä juhlaa.

Joulustressi ja -kiire hiipii tänäkin vuonna kuin varkain moniin kotitalouksiin. Ja vaikkei joulujärjestelyjä olisikaan jätetty aivan viime tinkaan, moni ryntää silti hypermarkettien, tavaratalojen ja muiden putiikkien ryysikseen.

Lue myös: Olisitko arvannut? Näin "Suomen rehellisin mies" Arvi Lind, 77, viettää eläkepäiviään – "Kyllähän se on kaikkinensa elämän suola"

– Taidan olla siinä mielessä onnellinen, ettei minulla ole koskaan ollut joulustressiä, Arvi toteaa miellyttävän rauhaisella äänellään.

– En juoksentele pää kolmantena jalkana tavarataloissa, vaan lahjoja ostellaan hissukseen pitkin vuotta. Jokaiselle jotakin pientä, muttei missään nimessä mitään hysteriaa.

Arvi Lind ei jaksa turhia hössöttää joulun alla. Hänellä on kyky nauttia hetkestä ja ottaa sopivan rennosti.
Arvi Lind ei jaksa turhia hössöttää joulun alla. Hänellä on kyky nauttia hetkestä ja ottaa sopivan rennosti.

 

Eikä Arvi altistu jouluhysterialle myöskään kotonaan.

– Luojan kiitos vaimonikaan ei ole koskaan ollut jouluhössöttäjä. Toki hän on talousihminen, muttei mikään leipomisilla, paistamisilla tai siivoamisella itsensä tappaja.

Lue myös: Uutislegenda Arvi Lind vakuuttui välittömästi, kun jääkiekko rantautui Etelä-Karjalaan - paljastaa pelanneensa lätkää 50-luvulta asti: "Käyn yhä kaukalossa kahdesti viikossa"

Itse joulun Arvi viettää Mirja-vaimonsa kanssa Itä-Helsingissä sijaitsevan Aurinkolahden idyllissä.

– Lapset kun ovat jo omilla tahoillaan, niin olemme vaimon kanssa kaksin kauniissa kodissamme.

Millaisia jouluperinteitä Suomen rehellisimmällä miehellä on?

– Totta kai käymme haudoilla, ja joulukirkossakin on viime vuosina piipahdettu. Ja kinkun paistamme tietysti itse!
 

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Matti Matikainen, Eetu Ampuja
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!