fbq
Uutiset
22.05.2019 21:27
Teksti: Petri Voutilainen|Kuvat: Matti Matikainen
Santa Cruz
Tässä ovat Santa Cruzin uudet jäsenet - ylistävät yhtyeen laulajaa: Nousemme pian 70 000 ihmisen eteen!
Uutiset
22.05.2019 21:27
Teksti: Petri Voutilainen|Kuvat: Matti Matikainen

Suomalainen Santa Cruz -yhtye hajosi kesken Amerikan-kiertueen keväällä 2018.

Yhtyeen laulaja Arttu ”Archie” Kuosmanen on koonnut nyt uuden yhtyeen ja julkaissut sen kanssa kaksi uutta kappaletta. Yhtye edusti tänään keskiviikkona ilman laulajaansa Westerbackan ja HJK;n järjestämässä tilaisuudessa Helsingissä. Santa Cruzin uusi basisisti Eemi ”Ero Cruz” Lamberg on yllättynyt, kuinka hyvän vastaanoton yhtye on saanut.

Ero Cruz on tuntenut Artun ala-asteelta lähtien.

- Meillä oli tuohon aikoihin kova Mötley Crüe -vimma päällä. Perustimme Santa Cruzin yhdessä, mutta tiemme erkanivat ala-asteen jälkeen. Arttu päätti laittaa minulle viestiä, kun yhtye hajosi. Kahden viikon varoitusajalla lensin hänen luokseen Los Angelesiin ja liityin yhtyeeseen.

Hän ei tuntenut ennestään yhtyeen uutta kitaristia Pav Cruzia ja rumpalia Tuomas ”Toxy Cruz” Lehtosta.

- Pav oli ollut pitkään Santa Cruz -fani. Hän lähestyi Arttua, kun rupesimme etsimään kitaristia. Liityimme yhtyeeseen, kun tänä vuonna julkaistava levy oli jo tehty.

 

Santa


Oletteko rivimuusikoita vai tunnetteko olonne jo osaksi yhtyettä?

- Meille on ainakin annettu todella kotoisa fiilis Artun osalta. Olemme osa yhtyettä.

Ero Cruz tuntee hyvin myös yhtyeen entiset jäsenet.

- Olen tehnyt heidän kanssa yhteistyötä aikaisemmin, mutta emme ole olleet yhteydessä sen jälkeen, kun liityin osaksi yhtyettä. Varmasti sekin päivä tulee, Ero Cruz uskoo.

Santa Cruzin ensimmäinen keikka uudella kokoonpanolla on Bon Jovin lämppärinä Tallinnassa kesäkuun alussa.

- Nousemme saman tien 70 000 ihmisen eteen. Meiltä tultiin kysymään, haluamme lämpätä Bon Jovia. Totta kai innostuimme heti, sillä olemme olleet perkeleen kovia Bon Jovi -faneja junnuista lähtien, Ero Cruz kertoo.

Santa Cruz on päässyt valmistautumaan tuleviin keikkoihin hulppeissa olosuhteissa, sillä heillä on treenikämpät sekä Los Angelesissa että Helsingissä Siilitiellä.

- Käymme Los Angelesissa treenaamassa ja katsomassa keikkoja. Tavoitteemme on päästä tekemään keikkoja ulkomailla. Sen verran voin paljastaa, että pääsemme esiintymään kahdella vähän isommalla festarilla Jenkeissä ja Suomessa teemme runsaasti festivaalikeikkoja.

- Olemme treenanneet keikkoja varten päivittäin. Meillä ei ole ollut vapaata edes viikonloppuisin.

Santa Cruzin keikkaraideri takahuonetarjoilun osalta näyttää terveelliseltä.

- Hedelmiä ja terveysjuomia. Kyllä listalla on myös kaljaa ja vähän viskiä, Ero Cruz paljastaa.

Ero Cruz ylistää yhtyeen laulajaa.

- Archie on kitaravirtuoosi. Minulla on iso kunnioitus häntä kohtaan. Hän on yhtyeen keulakuva ja vetää sen roolin perkeleen hyvin.

Miten tulette estämään sen, että uusi yhtye koe samaa kuin entinen?

- Olemme keskustelleet aiheesta. Entiset jäsenet olivat kasvaneet yhdessä, mutta meidän lähtökohtamme ovat ihan toisenlaiset. Me uudet jäsenet annamme kaikkemme yhtyeelle ja kunnioitamme toisiamme sekä vanhaa tuotantoa. Tulemme esittämään yhtyeen vanhoja kappaleita keikoilla.