Hyppää pääsisältöön
Katso kuvat!
Ria Kaarina

Tässä leikkipuistossa 11-vuotiaan Rian pahoinpitely tapahtui – kiusaamiseen puuttunut sankarityttö palasi tapahtumapaikalle: ”Paras kaverini alkoi itkeä, kun näki minut!”

Seiska on uutisoinut viime päivinä Kaarinan kaupunkia järkyttäneestä leikkipuistopahoinpitelystä, jossa uhriksi joutui 11-vuotias koululainen Ria.

Poikkeuksellisen rohkea Ria puuttui väkivaltaiseen tilanteeseen, jossa 13-vuotias poika kiusasi ekaluokkalaista poikaa, mutta joutuikin itse uhriksi, kun poika hyökkäsi hänen kimppuunsa.

Aluksi poika sylki hänen päälleen ja uhkaili myös häntä.

– Vedin hupun päähäni suojaksi räkimiseltä. Poika yritti repiä avaimia kaulastani ja kysyi, kerjäänkö turpaani, Ria kertaa tapahtumia.

Lue lisää: Ria, 11, hakattiin veriseksi leikkipuistossa Kaarinassa – puolusti sankarillisesti kiusattua!

Ria yritti estää poikaa lyömästä pitämällä tästä kiinni. Poika kuitenkin pääsi irti ja löi Riaa nyrkillä ja kyynärpäällä kasvoihin sekä potki ympäri kehoa.

Pahoinpitely päättyi vasta, kun Rian suusta alkoi vuotaa verta. Teosta epäilty poika pakeni paikalta polkupyörällä. Tapahtuman järkyttävyyttä lisää se, että Rian 9-vuotias pikkuveli istui penkillä ja näki kaiken.

Antti ja Ria Reilimo
Antti-isä toivoo, ettei tytär menetä rohkeuttaan.

"Suusta tuli kamalasti verta"

Rohkea ja reipas tyttö sai itse soitettua apua, ja isä Antti pääsi nopeasti paikalle.

– Rian suusta tuli kamalasti verta. Soitimme hätäkeskukseen ja lähdimme purkamaan asiaa, isä kertoo.

Asiasta tehtiin ilmoitus myös poliisille, joka on tavoittanut pahoinpitelystä epäillyn pojan ja puhuttanut häntä. Poika on myöntänyt tapahtumien menneen pääpiirteittäin, kuten poliisille tehdyssä ilmoituksessa asioista on kerrottu.

Lue lisää: 13-vuotiasta poikaa epäillään 11-vuotiaan Rian pahoinpitelystä leikkipuistossa – poliisi: Syytettä ei voida nostaa!

Poikaa vastaan ei kuitenkaan voida nostaa syytettä, koska hän ei alaikäisyytensä takia ole rikosoikeudellisesti vastuussa tapahtumista. Asia etenee sen sijaan sovitteluun, jossa uhri ja rikoksesta epäilty voivat tavata. 

Paras kaveri alkoi itkeä

Seiska tapasi Rian Kaarinassa Hovirinnan leikkipuistossa, jossa pahoinpitely tapahtui.

– Minua ei pelottanut tulla tänne puistoon takaisin, mutta kyllä minä katselen ympärilleni, Ria kertoo nyt, kun tapahtuneesta on kulunut reilut kaksi viikkoa.

Kaarinan leikkipuisto
Kiusaaminen ja sitä seurannut pahoinpitely tapahtuivat Hovirinnan leikkipuistossa Kaarinassa.

Hän on viettänyt aikaa ystäviensä kanssa ja jutellut tapahtumista. Ystävät ovat olleet järkyttyneitä Rian kokemasta väkivallasta.

– Paras kaverini alkoi itkeä, kun hän näki minut pahoinpitelyn jälkeen.

Lue lisää: Pikkuveli todisti, kun 11-vuotias Ria pahoinpideltiin veriseksi leikkipuistossa Kaarinassa – isä hälytettiin paikalle: ”Tunsin mieletöntä raivoa!”

"Toivon, ettei Ria menetä rohkeuttaan"

Tapahtuma on jättänyt jäljet myös Rian 9-vuotiaaseen pikkuveljeen, joka ei uskalla enää tulla leikkipuistoon.

– Ria on ollut enemmän huolissaan pikkuveljestään kuin itsestään. Veli näkee painajaisia tapahtuneesta, isä sanoo.

Seiska muisti rohkeaa ja reipasta Riaa uusilla koulutarvikkeilla.
Seiska muisti rohkeaa ja reipasta Riaa uusilla koulutarvikkeilla.

Isä kertoo, että perheen lapset on kasvatettu niin, ettei ketään saa koskaan kiusata ja pienempiä kuuluu puolustaa.

– Toivon, ettei Ria menetä rohkeuttaan eikä oikeudenmukaisuuttaan, vaikka joutuikin kärsimään toimiessaan oikein. Olen tavattoman ylpeä Riasta!

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.


Teksti:
Mia Jussinniemi
Kuvat:
Mia Jussinniemi

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!