Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Seiskan kesähaastattelussa: Kalat veivät uistimeni!

Uutiset | 15.06.2017 11:22

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö, 68, ja rouva Jenni Haukio, 40, muuttivat viime viikon keskiviikkona (8.6.) presidentin kesävirka-asuntoon Naantalin Kultarantaan. Presidenttipari ei ennättänyt kunnolla asettautua taloksi, kun kaksikkoa kutsuivat jo Pohjanmaan lakeudet viime torstaina.

Vierailu alkoi Kokkolasta Tankarin majakkasaaresta, josta presidenttipari siirtyi tapaamaan kansalaisia Kokkolan Meripuistoon. Perjantaina Sauli ja Jenni tapasivat kansalaisia Laihialla ja Seinäjoella.

Kyse oli Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaan liittyvästä maakuntamatkasta. Suomen juhlavuosi pitää presidentin kiireisenä läpi kesän.

– Tämä on normaalia tiukempi kesä. Loma jää tällä kertaa aika vähiin ja pieniin pätkiin, Sauli tunnusti ennen viikonvaihteen hallituskaaosta.

Hävisi tenniksessä

Seiska muisti Saulia ja Jenniä kesäisellä lahjapakkauksella. Se sisälsi muun muassa Suomi 100 vuotta -juhlauistimen, mikä sai Saulin avautumaan kalaonnestaan.

– Tätä en ehkä henno käyttää… Meikäläisen kalajutut menevät vähän siihen, että viime vuoden saldo oli 2–4. Kaksi saatua kalaa ja neljä menetettyä uistinta, Sauli hymähtää.

Lue koko haastattelu ja katso kuvat tänään ilmestyneestä Seiskasta!

Juttua muokattu 15.6. kello 13:07: Tarkennettu, että presidenttiä pitää kesällä kiireisenä Suomen juhlavuosi, ei maakuntamatka.

Teksti:Juhamatti Nieminen
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!