”Tärisin, rukoilin ja huuto-oksensin!” Gambiasta saatu tartunta vei Tauskilta jalat alta - Jimmy-poika, 20, kuskasi isänsä sairaalaan – ”Luulin, että kuolen!”

Uutiset | 16.02.2019 08:32

Iskelmäveijari Tauski Peltosen, 56, valtasi hiljattain omituinen, pahaenteinen tunne. Hän oli ehtinyt olla vajaan vuorokauden kotonaan Raisiossa palattuaan viikon matkaltaan Gambiaan. Yhtäkkiä tuli tulipalokiire vessaan.

– Vatsa oli aivan s****nan sekaisin. Tärisin pöntöllä, ja samalla huuto-oksensin lavuaariin, Tauski kertoo Seiskalle.

– Sitten alkoi särky, joka säteili ja viilsi ympäri kroppaani, ja vatsa meni entistä enemmän sekaisin. Se oli aivan järkyttävää!

Lue myös: Tauski Peltonen sai Gambian-lomalta epämiellyttävän tuliaisen - matkalle painajaismainen päätös: ”Aivan järkyttävää!”

Jalat pettivät

Tauski ei jäänyt tuleen makaamaan vaan hakeutui sairaalaan. Siellä otettiin verikokeet, joiden perusteella kohulaulajalla todettiin harvinaisen bakteerin aiheuttama ärhäkkä suolistotulehdus.

– He totesivat minun saaneen sen Gambiasta. Minulle syötettiin ravintoliuoksia tiputuksessa, minkä jälkeen minut lähetettiin kotiin.

Pian Tauski tuli entistä kipeämmäksi.

– Olin kolmisen päivää kotona jumalattomissa tuskissa ja pelkäsin. Kipu levisi vatsasta selkään, kädet vapisivat ja lopulta jalatkin menivät alta.

Afrikkalainen suolistotulehdus oli niin raju, että se vei Tauskin Turun yliopistolliseen keskussairaalaan tiputukseen.
Afrikkalainen suolistotulehdus oli niin raju, että se vei Tauskin Turun yliopistolliseen keskussairaalaan tiputukseen.

 

Lue myös: Virpi Kätkä katuu pahoja sanoja ex-miehestään – ”Puhuimme siskoni kanssa Tauskista selän takana!”

Lääkärit neuvottomia

Lopulta Tauskin 20-vuotias Jimmy-poika kuskasi isänsä takaisin sairaalaan.

– Siellä ei osattu sanoa juuta eikä jaata, koska kyseessä oli afrikkalainen bakteeri. Suomalainen lääketiede ei tiedä afrikkalaisbakteereista mitään.

Tauski lähetettiin jälleen takaisin kotiin.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni tuli treenattua rollaattorilla ajelua. Raahasin itseni kyynäräpäiden varassa vessaan tarpeille ja sieltä takasin sohvalle.

Tauski kiittelee 20-vuotiata Jimmy- poikaansa siitä, että tämä tarkkaili kotosalla sairaan isänsä vointia. – Poika jaksoi valvoa, koska sanoin, etten uskalla olla yhtään yksin.
Tauski kiittelee 20-vuotiata Jimmy- poikaansa siitä, että tämä tarkkaili kotosalla sairaan isänsä vointia. – Poika jaksoi valvoa, koska sanoin, etten uskalla olla yhtään yksin.

 

Lue myös: Tauski iski silmänsä nuoreen tummaverikköön: puhelinnumero heti jakoon – kuva!

Rukoili voimia

Sairaalareissujen jälkeen alkoi eräs Tauskin elämän ikävimmistä episodeista. Kotonaan kärvistellyt laulaja ravasi päiväkausia vessan ja sohvan väliä.

– Olin kaiken kaikkiaan 10 vuorokautta kokonaan syömättä ja juomatta. Puoli lasillista vettäkin tuli heti ylös.

– Lopulta istuin vain vessanpytyllä ja oksensin lavuaariin. Silloin ihan oikeasti luulin, että kuolen.

Herkistynyt Tauski joutuu hetken vetämään happea. Sitten hän jatkaa ääni väristen:

– Olen kuitenkin uskovainen kaveri. Olin kädet ristissä, ja rukoilin Jumalalta voimia, sillä olin niin kertakaikkisen loppu.

Lue lisää Tauskin kokemuksesta Seiska Klubista!

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!