Tangolaulaja Henri Jokisen, 15, keikkakalenteri täyttyy – ”Tyttöystävien hommaamisella ei ole kiire!”

Uutiset | 29.01.2020 15:04

Henri Jokinen, 15, kruunattiin vuoden 2019 Tangonuoreksi.

Kun teini laulaa tangoa, se voisi nykypäivänä alentaa kiusaamiskynnystä. Henri ei ole sellaista kokenut.

– Meillä on ollut hyvä kaveriporukka. Tyttöystävien hommaamisella ei ole niin kiire.

Henri sanoo, että hänen äänensä on aina ollut matala. 13-vuotiaana koetun äänenmurroksen jälkeen se mataloitui entisestään, ja Henri alkoi itsekin huomata, että hänellä on huomiota herättävän upea ääni.

– Ensimmäisen keikkani tein tuossa naapurissa Häijään Tanssikrouvilla viime huhtikuussa, kun pääsin esiintymään Pekkaniskan Poikien kanssa. Kyllä vatsasta otti, mutta kun pääsin lavalle ja aloin laulaa, ei jännittänyt yhtään.

– Olen lepuuttanut ja säästellyt ääntäni, ja palaan keikkalavoille helmikuussa, Henri kertoo Häijään Tanssikrouvissa, missä hän on saanut treenata laulamista.
– Olen lepuuttanut ja säästellyt ääntäni, ja palaan keikkalavoille helmikuussa, Henri kertoo Häijään Tanssikrouvissa, missä hän on saanut treenata laulamista.

 

Lue myös: ”Treenaan traktorissa!” Henri Jokinen, 15, on tangon tuleva supertähti – katso ja kuuntele huikea ääninäyte!

Sittemmin Henri on keikkaillut silloin tällöin.

– Olen laulanut häissä ja hautajaisissa, konserteissa ja tanssilavoilla. Oli hienoa, kun minua kannustettiin pitämään oma joulukonsertti, ja lähikirkkoon tuli yli 900 kuulijaa!

– Kesällä ja syksyllä keikkoja riitti niin, että jouduin siirtämään keikkatarjouksia kuukaudella eteenpäin. Yritän täyttää keikkakalenterini aina sellaisen pituiseksi, mikä sopii tässä elämäntilanteessa minulle.

Lue myös: Henri Jokinen, 15, on tangon tuleva supertähti: ”Räpistä en ole koskaan välittänyt!”

Haave ja polte jäivät

Henri opettelee laulamista Sastamalan opistossa, treenaa hengitystekniikkaa ja äänen avausta. Hän käy myös pianotunneilla.

– Luulin ennen, että Tangomarkkinoiden ikäraja on 16 vuotta, mutta se onkin noussut 18:aan. Ehkä hyvä niin. Nyt minulla on aikaa tulla valmiiksi, huhtikuussa 16 täyttävä nuorukainen miettii.

– Jos olisin nyt alkanut kiirehtiä tangoille, koulunkäynti olisi taatusti kärsinyt. Oli hienoa esiintyä viime kesänä Seinäjoella, kun lava oli iso ja puitteet komeat. Siitä jäi polte pyrkiä tangokuninkaaksi. Se on haaveeni.

Teksti:Jari Peltomäki
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!