Tangokuningatar Pirita Niemenmaa joutuu kustantamaan itse levynsä – ”En tiedä, uskallanko ottaa riskiä!”

Uutiset | 01.04.2020 06:39

Koronaviruksen aiheuttama pandemia vaikuttaa yhä useamman ihmisen taloudelliseen tilanteeseen. Myös moni artisti on keikkojen peruuntuessa tiukan paikan edessä turvatakseen toimeentulonsa. Vuoden 2019 tangokuningatar Pirita Niemenmaan, 35, keikkakalenteri on tyhjentynyt täysin. Tilanne jatkuu näillä näkymin arviolta ainakin toukokuun loppuun.

– Tämä on rahallisesti todella iso asia ja tuli aika pommina.

Lue myös: Tangokuningatar Pirita Niemenmaan talous romahti – palasi töihin ABC:n tiskille!

Tangokuningatar-voiton jälkeen tämän vuoden piti olla Piritan elämän kohokohta. Toisin kuitenkin kävi.

– Eihän tässä enää ole edes aikaa näyttää mitään. Ehkä tämä ei tuntuisi niin pahalta, jos en olisi hallitseva tangokuningatar. Nyt tuntuu, että muistetaankohan minua enää edes tämän jälkeen.

Lue myös: Koronavirus pilasi Pirita Niemenmaan tangokuningatar-vuoden: ”Muistetaankohan minua enää edes tämän jälkeen!”

Piritalla oli keväälle ja kesälle paljon suunnitelmia. Hänen piti hankkia asuntoauto, jolla olisi voinut kiertää ympäri Suomea keikkailemassa. Myös uusi levy on ollut suunnitteilla.

– Se pitäisi kuitenkin tehdä osittain omakustanteisesti, enkä tiedä, uskallanko ottaa riskiä. Ei siihen oikein kannata laittaa rahaa, kun ei tiedä, milloin rahaa saa seuraavaksi. On tässä nyt ainakin aikaa harjoitella uusia biisejä, Pirita hymähtää.

Pirita valittiin Seinäjoella viime kesänä tangokuningattareksi. Kuninkaaksi valittiin Johannes Vatjus.
Pirita valittiin Seinäjoella viime kesänä tangokuningattareksi. Kuninkaaksi valittiin Johannes Vatjus.

 

Lue myös: Korona vei työt! Tangokuningatar Pirita Niemenmaa syyllistävistä somekommenteista: Ei sitä tällaisessa tilanteessa pitäisi sanoa!

Pelkään läheisteni puolesta

Koronavirus on koskettanut Piritaa myös henkilökohtaisesti. Hänen ulkomaalainen tuttunsa on jo kuollut tautiin.

– Kyseessä on ystäväni täti, jonka minäkin olen tavannut. Hän oli ihan perusterve, aika nopeasti hän sitten meni. Järkytyin, kun sairaus tuli noin lähelle.

Maailmalla hurjana jylläävä virus on vaikuttanut taloudellisen tilanteen lisäksi tangokuningattaren arkeen myös siten, että kotioloissakin käsiä tulee pestyä normaalia useammin. Omasta itsestään hän ei ole kuitenkaan huolissaan, mutta lähipiirin puolesta pelottaa.

– Omalla kohdallani en osaa edes kuolemaa pelätä, tulee, jos on tullakseen. Mutta mikäli lähipiirille tapahtuisi jotain, se on sellaista, mitä en pysty edes ajattelemaan. Äitinikin on melkein 70, kun vain ei häneen tulisi, Pirita sanoo hiljaa.

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Matti Matikainen ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!