Katso videot!
Niklas Appelgren & Tapio Laakso.

Tänään räjähtää! Lukko ja Ässät kohtaavat Satakunnan derbyssä – kapteeneilta tismalleen samat terveiset Raumalle ja Poriin: katso videot!

13.09.2019 13:24

Nyt sitä sitten saa, mahan täydeltä liigaherkkua.

HPK ja Kärpät kohtasivat jo torstaina (12.9.) liiga-avauksessa, mutta uusi kausi polkaistaan kunnolla käyntiin vasta tänään perjantaina (13.9.), kun kiekko pudotetaan jäähän kuudella liigapaikkakunnalla.

Lue myös: Nyt jysähti! Hallitsevan Suomen mestarin tuore kapteeni kertoi rehellisen mielipiteensä: povaa menestystä HIFK:lle ja Kärpille

Lue myös: Oulun Kärpiltä kivenkovia hankintoja – Lasse Kukkonen teki "vaarallisen" havainnon Jesse Puljujärvestä: ”Odotan häneltä sitä”

Yksi mielenkiintoisimmista taistelupareista osuu Poriin, jossa kalistellaan perinteisesti Satakunnan herruudesta. Isomäen hornankattilassa isännöivä Ässät mittaa eteläisen kilpakumppaninsa Rauman Lukon syysvireen.

Seiska haastatteli aiemmin tällä viikolla kummankin joukkueen kapteeneja. Hauskasti kumpikin el capitano – Lukon Tapio Laakso ja Ässien Niklas Appelgren – lähetti leveän hymyn kera tismalleen samanlaiset terveiset vihollispaikkakunnalle:

– Nähdään perjantaina!

”Ässät on porilaisille rakas”

Kapteenien haastatteluissa kysyttiin myös liigapaikkakuntien ominaispiirteitä. Kouvolalaislähtöinen KooKoo-kasvatti Appelgren joutuu hetken miettimään vastaustaan pureutuessaan porilaiseen sielunmaisemaan.

Lue myös: HIFK:n pukukopissa on yksi asia, joka on ehdottomasti kielletty – kapteeni Lennart Petrell paljastaa Seiskalle: ”Sitä ei saisi ikinä tapahtua”

– Jaa-a. Varmaan sellainen työnteon kulttuuri. Se, että haluaa tehdä asiat alusta loppuun, uunituore Ässät-kapteeni kuvailee.

– Tiedän kyllä, että Ässät on porilaisille tosi iso ja rakas seura.

Mikä joukkue voittaa Suomen mestaruuden?

– Ässät.

Kolmannen kerran kapteeni

Rymättylän suurmies Laaksolle kapteenin velvollisuudet alkavat jo tulla selkäytimestä. TuTo-kasvatti on saanut liigaseuroissa C-kirjaimen rintaansa myös Tepsissä ja Ilveksessä. 

Tapsa, mikä mielestäsi tekee raumalaisuuden?

– Kyllä se varmaan siihen Lukkoon nivoutuu. Se on koko kaupungin juttu. On hienoa olla mukana pienellä paikkakunnalla, jossa lätkä merkitsee niin paljon, Lukko-kapteeni kiittelee.

Mikä joukkue voittaa Suomen mestaruuden?

– Pakko sanoa, että Lukko. Jos tähän arvontaan osallistutaan, niin lähdetään myös voittamaan. Mutta matka on aika pitkä. Mennään päivä kerrallaan.

Ässät vastaan Lukko tänään perjantaina 13.9. Isomäen hallissa klo 18.30.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Eetu Ampuja
Kuvat: Eva-Liisa Orupöld

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!