Uutiset

Tänään menehtynyt Pertti Alaja kertoi heinäkuussa avoimesti raa'asta syöpätaistelustaan: Mahani avattiin ja suljettiin sen tien

18.08.2017 09:55

Suomen Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja menehtyi varhain tänä aamuna (18.8.).

Suru-uutinen: jalkapallovaikuttaja Pertti Alaja menehtyi sairauden uuvuttamana

Pertti Ajala kertoi syöpätaistelustaan Palloliiton verkkosivuilla pitämässään blogissa. Hän kertoi saaneensa syöpädiagnoosinsa heti joulun jälkeen.

Tauti oli iskenyt hampaansa myös ruokatorven alaosaan. Kansankielellä normaali ruoansulatus oli osaltani menneen talven lumia, Pertti kirjoitti heinäkuussa.

Hän pääsi leikkaukseen toukokuussa, ja operaation aikana Pertille oli tarkoitus luoda uusi ruoansulatusjärjestelmä. Valitettavasti leikkaus paljasti surullisia uutisia.

Kaikista miljoonista tutkimuksista huolimatta syöpäni oli kuitenkin levinnyt sinne missä sitä ei olisi haluttu kuuna päivänä näkyvän. Mahani avattiin ja suljettiin sen tien. Liikennemerkki osoitti umpikujaa.

Aloitti hoidot uudestaan

Leikkauksen jälkeen Pertti aloitti sytostaattihoidot uudestaan. Syöpäsolut yritettiin saada mahdollisimman pieniksi leikkauksen aikana todetusta tilanteesta huolimatta. Leikkauksen jälkeen Pertin mahalaukkuun kertyi nestettä, joka oli saatava pois.

Neste osoittautuu 12,5 litran pläjäykseksi, joka vuorokauden operaatiolla ”hilputellaan” ulos vatsalaukustani. Maanantaista 3.7. joudun sisään kahdeksi päiväksi Jorviin. Sytostaatit tuovat sellaisen ripulin että vesipuhveleillakin olisi tekemistä. Olen kuivunut, nestettä huutaa koko minäni. Seuraavan kerran tapaan syöpälääkärini heinäkuun puolivälissä.  SOTE-muotisanaa ”Askelmerkit” lainatakseni odottelen seuraavaa vetoa.

 

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!