Uutiset

Tämän rikollisen liivijengin KRP pelkää rantautuvan pian Suomeen

02.02.2016 14:48

Hollannin Moordrechtissa vuonna 1990 perustettu, rikollisjärjestöksi luokiteltu moottoripyöräkerho Satudarah MC on Keskusrikospoliisin mukaan leviämässä Suomeen.

– Tieto perustuu rikostiedustelutietoon ja todennäköisyys on sitä luokkaa, että päätimme uutisoida asiasta. Emme tietenkään pysty sanomaan varmuudella, rantautuuko vai ei. Ainakaan vielä järjestö ei toimi Suomessa, KRP:n rikosylikomisario Rabbe von Hertzen kommentoi Seiskalle.

Eroaa Suomessa vaikuttavista isoista jengeistä

Von Hertzenin mukaan rikollisjärjestöiksi luokiteltavat moottoripyöräkerhot tekevät merkittävän osan vakavimmista rikoksista. Satudarah poikkeaa Suomessa jo vaikuttavista isoista rikollisjengeistä, kuten Cannonballista, Bandidosista ja Helvetin enkeleistä sillä, että se koostuu pääsääntöisesti maahanmuuttajataustaisista jäsenistä. Muiden kerhojen jäsenet ovat käytännössä kantasuomalaisia.

– Se pitää paikkansa. Suomessa jo olevissa jengeissä maahanmuuttajataustaisia on jonkin verran, mutta aika pienissä määrissä. Esimerkiksi Helvetin enkelit ovat etnisesti hyvin homogeeninen ryhmä, von Hertzen analysoi.

Satudarah MC:llä on ennestään hyvät välit Bandidokseen. Seiska otti yhteyttä myös Satudarah MC:hen, mutta he eivät kommentoineet rantautumisaikeita.

 

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!