Tämän kaverin päätä ei palele! Mico Ahonen hyppäsi 11-vuotiaana pelätystä suurmäestä ja kaahaa kiihdytysautolla lähes 300 km/h - Janne Ahoselta jäätävä heitto pojastaan: ”Enemmän minua jännittää, kun...”

Uutiset | 27.01.2019 07:47

7-vuotiaasta asti auton ratissa. 11-vuotiaana alas valtavasta ja maailmankuulusta hyppyrimäestä. Teininä leppoisana kesäharrastuksena kiihdytysautoilu.

Hollolalainen Mico Ahonen, 17, ei totta tosiaan ole mikään tavallinen nuorimies. Mutta eipä hänen isänsäkään ole kuka tahansa faija.

Yhden kaikkien aikojen mäkihyppääjän, legendaarisen Janne Ahosen poika Mico valittiin jo 17-vuotiaana Suomen nuorten mäkimaajoukkueeseen. Sikäli omena ei ole pudonnut kauas puusta - eikä kyllä sikälikään, että isänsä tavoin myös Mico on hurahtanut kiihdytysautoiluun.

Lue myös: Seuraava kuningaskotka? Mäkilegenda Janne Ahosen 17-vuotias Mico-poika ohitti isänsä jo yhdessä asiassa – kuva!

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Kuningaskotka Janne Ahosen tavoin Ahonen Racing Teamiä edustava Mico sai viime kesänä alleen uuden, 1000-hevosvoimaisen hirviön.

– Se on sellainen Super Pro ET Funny Car. Maalissa vauhtia oli 270 kilometriä tunnissa, Mico kertoo muina miehinä.

– Mutta kyllä mäkihyppy on minulle ihan selvä ykköslaji.

Lue myös: Vain taivas on rajana! Janne Ahosen Mico-poika, 17, täräyttää tiskiin hurjat tavoitteet mäkihypyssä - uskallatko edes arvata, miten pitkälle nuorukainen hyppää vauhditonta pituutta?

Nuorimies tähtää tosissaan mäkihyppymaailman huipulle, mutta hän ei aio jättää kaikkea yhden kortin varaan. Peruskoulun jälkeen välivuoden pitänyt Mico on suunnannut jälleen koulunpenkille. Hän opiskelee parhaillaan ammattikoulussa kiinteistöalaa.

– Jos koulun saisi käytyä loppuun. Päätavoitteeni on kuitenkin mäkihyppy.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Olisiko Janne Ahosen pojasta voinut tulla muuta kuin mäkihyppääjä? – Oli muitakin vaihtoehtoja, mutta kyllä mäkihyppy oli aina ykkönen, Mico sanoo.
Olisiko Janne Ahosen pojasta voinut tulla muuta kuin mäkihyppääjä? – Oli muitakin vaihtoehtoja, mutta kyllä mäkihyppy oli aina ykkönen, Mico sanoo.

 

Eikö isää hirvitä, kun poika pomppii vasta polvenkorkuisena valtavista hyppyrimäistä ja uruttaa kiihdytysautoilla lähes kolmeasataa?

– Enemmän minua jännittää katsella hänen hyppäämistään, kuin että jos olisin itse mäessä, Janne naurahtaa.

Mico täyttää 18 ensi marraskuussa. Täysi-ikäisyyden myötä kiihdytysratojen rinnalle tulee normaali tieliikenne.

– Ainahan se on jännä paikka, kun lapsen päästää liikenteeseen. Toisaalta tiedän, millainen luonne hänellä on. Ja vaikkei kilvanajolla olekaan mitään tekemistä liikenteen kanssa, niin hän on ollut kuitenkin ratissa 7-vuotiaasta lähtien, Janne-isä sanoo.

– Toki riskit ovat olemassa ja ne tiedetään. Kaikenlaista voi sattua, joten pitää olla tarkkana.

Lue myös: Käsittämätön kasvupyrähdys! Kuningaskotka Janne Ahosen poika Mico, 17, venähti vuodessa lähes 20 senttiä – ”Teknisesti hän pystyisi jo hyppäämään huippuhyppyjä”

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Eetu Ampuja, Atte Kajova
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!