Uutiset

Tämä tiedetään Lappeenrannan raa’asta takakonttimurhasta - parikymppinen mies löytyi poltetusta autosta: ”Poikkeuksellisen julma teko!”

23.08.2019 07:04

Etelä-Karjalan käräjäoikeus antaa tänään perjantaina (23.8.) tuomion toukokuussa 2018 Lappeenrannassa tapahtuneeseen, niin sanottuun takakonttimurhaan liittyen. Lauritsalan venesatamasta löydettiin tuolloin palaneen auton takakontista vuonna 1997 syntyneen, savitaipalelaisen miehen ruumis.

Teosta syytteessä olevat vuonna 1998 syntyneet mies ja nainen myönsivät oikeudessa olleensa paikalla surmatyön aikana mutta syyttivät toisiaan henkirikoksesta.

Lue lisää: Lappeenrannan takakonttimurhan käsittelyssä erikoisia käänteitä: Uhrin lähipiirin ja lautamiehen väliltä paljastui yhteys – syytetty vaatii uutta oikeudenkäyntiä!

Syytetyt tuotiin Lappeenrannan käräjäoikeuteen, joka käsitteli heidän mielentilatutkimustensa tuloksia.
Syytetyt tuotiin toissa perjantaina Lappeenrannan käräjäoikeuteen, joka käsitteli heidän mielentilatutkimustensa tuloksia.

Syytteen mukaan mies ja nainen olivat houkutelleet uhrin kuljettajakseen ja sitten ottaneet tämän auton haltuunsa. Uhri sidottiin, uhkailtiin ja pahoinpideltiin, jonka jälkeen häneltä saatiin vietyä pankkikortti tunnuksineen.

Uhria puukotettiin useita kertoja ja häntä kuljetettiin auton takakontissa, jossa hän makasi suu teipattuna ja kädet ja jalat sidottuina, kun syytetyt kävivät syömässä McDonald'sissa.

Katso: Järkyttävät kuvat osoittavat Lappeenrannan takakonttimurhan raakuuden - murhasta syytetyt ajoivat syömään uhrin rahoilla ruumis takakontissa!

Syytetyt tallentuivat ennen murhaa Pallon S-marketin valvontakameraan.
Syytetyt tallentuivat ennen murhaa Pallon S-marketin valvontakameraan.

Tapahtumat päättyivät satamaan, jossa syytetyt polttivat auton. Paikalle saapunut palokunta ei havainnut takakontissa edelleen olevaa ruumista. 

Seuraavana päivänä paikalle saapuneen perheen lapsi teki löydön.

Lue lisää. Lappeenrannan takakonttimurhan karmivat taustat paljastuivat: Baari-ihastus päättyi verilöylyyn – ”plan b” oli koodi murhalle! ”Näin jätkiä käytetään hyväksi”

Takakonttimurha
Uhri tunnettiin innokkaana automiehenä, jolle ensimmäinen oma auto oli kaikki kaikessa. Autosta jäi palopaikalle valurautainen VW-logolla varustettu osa.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus antoi jutussa viime kuussa välipäätöksensä, jossa syytettyjen todetaan syyllistyneen murhaan.

– Itse teko on ollut niin poikkeuksellisen julma, että sen käsittely oikeudessa on ollut varmasti kaikille erityisen raskasta, kihlakunnansyyttäjä Kimmo Pietilä kertoo.

Käräjäoikeuden välituomion mukaan syytetyt olivat toimineet erityisen julmalla tavalla ja pitkittäneet vuonna 1997 syntyneen uhrin kärsimyksiä. 

– Siitä ei päästä mihinkään, että tämä on poikkeuksellinen juttu. Yksi jännä piirre on myös se, että syytettyjen avustajat ovat vaihtuneet. Toisella syytetyllä on jo kolmas avustaja ja toisella toinen, Pietilä kertoo.

Lue lisää: Lappeenrannan takakonttimurhassa raa’asti surmatun parikymppisen miehen ystävät: ”Hän hyväksyi kaikki!”

– Käsiraudat olivat arvokkaat. Siksi otin ne pois kuolleelta, miessyytetty kertoi kuulusteluissa kotoaan löytyneistä käsiraudoista.
– Käsiraudat olivat arvokkaat. Siksi otin ne pois kuolleelta, miessyytetty kertoi kuulusteluissa kotoaan löytyneistä käsiraudoista.

 

Teksti:Mia Jussinniemi
Kuvat:Poliisi & Mia Jussinniemi
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!