Tältä transsukupuolinen Kielletty rakkaus -Alex näytti pikkutyttönä!

Uutiset | 25.02.2016 13:07

Aamulypsystä tuttu Anni Hautala juontaa Nelosen Kielletty rakkaus -uutuusohjelman, joka starttaa kanavalla maaliskuun puolessavälissä. Sarjassa tutustutaan suomalaisiin pariskuntiin, joiden rakkaustarinat ovat aiheuttaneet vastustusta sekä koviakin vihareaktioita niin perheen sisällä kuin yhteiskunnassakin.

 

Kuva: Nelonen

 

Mukana on Seiskastakin tuttu Alex, joka oli ennen sukupuolenkorjausta lapsesta asti itsensä mieheksi kokenut Netta.

LUE ALEXIN TARINA: Transsukupuolinen Alex selviytyi tytöstä mieheksi: Yritin itsemurhaa kehoni takia!

 

Tältä Alex näytti seitsemänvuotiaana tyttönä. – Katson mielelläni lapsuudenkuviani, koska niistä näkee, kuinka paljon olen muuttunut.

 

Alex sai tietää transsukupuolisuudesta vasta täysi-ikäisyyden kynnyksellä. Hän oli masentunut ja koulukiusattu tyttö, jota pidettiin vuoroin niin rumana, läskinä, outona kuin lesbonakin. Kiusaajille myös tytön ärrävika vaikutti ylitsepääsemättömältä ongelmalta.

 

Itsemurhayritys ja psykiatrinen osasto

Yksinäisyyden lisäksi tyttöä riivasi vieraantuminen omasta kehosta. Hän oli hakenut apua ongelmaansa, koska pelkäsi tekevänsä itselleen jotain. Alex joutui lopulta masennuksen takia hoidettavaksi nuorisopsykiatriselle osastolle puoleksitoista kuukaudeksi. Se ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta.

– Kun pääsin hoidosta kotiin, yritin itsemurhaa verenpainelääkkeillä. Isä löysi minut ja vei ambulanssilla sairaalaan. Sieltä minut passitettiin vielä uudestaan psykiatriselle osastolle. Sen jälkeen ongelmat alkoivat helpottaa. Ymmärsin, että minun on muututtava, Alex sanoo.

 

 

 

Teksti:Mariama Bah
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!