Katso kuvat!

Tältä faninsa murhasta tuomittu iskelmätähti Markus Huitsi näytti jäädessään kiinni poliisille: näin verityöilta eteni – kuvat ja video

Uutiset | 02.12.2017 08:43

Lahden Mallaskadulla tapahtui maaliskuussa henkirikos, jonka aikana monisairas uhri sai 66 iskua veitsestä. Murhasta tuomittiin elinkautiseen vankeuteen takavuosien iskelmätähti ja uhrin henkilökohtainen avustaja Markus Huitsi, 43.

Lue lisää: Nyt puhuu faninsa murhannut iskelmätähti Markus Huitsi – ei muista 66 veitseniskusta mitään: En osaa kuvitella, että kykenisin tuollaiseen!

Seiska tapasi Huitsin Mikkelin vankilassa. Hänen muistikuvansa tekoillasta ovat hatarat.

– Se ilta on mielessäni kuin palapeli. Yksittäisiä muistikuvia sieltä täältä. Muistan tapelleeni asunnossa olleen kolmannen henkilön ja myös uhrin kanssa, mutta en muista, että minä tai kukaan mukaan olisi puukottanut ketään, Huitsi kertoo.

Huitsi kuvattuna kiinnioton jälkeen. Poliisi käytti kiinniotossa etälamautinta, koska Huitsi ei totellut poliisin käskytystä.
Huitsi kuvattuna kiinnioton jälkeen. Poliisi käytti kiinniotossa etälamautinta, koska Huitsi ei totellut poliisin käskytystä.

– En osaa kuvitella, että kykenisin tuollaisen tekoon. Tuntuisi todella hirveältä, jos kokisin tehneeni sen, mutta en pysty potemaan omantunnontuskia, koska en vain muista tehneeni sitä, hän lisää.

Viinaa ja lääkkeitä

Tekopäivänä Huitsilla oli vapaapäivä. Hän lähti lähibaariin, jossa hän tapasi ennestään tuntemattoman miehen ja naisen ja alkoi ryypätä rankasti heidän kanssaan. Huitsi kertoo heidän napsineen myös huumaavia lääkkeitä, mutta niitä ei kuitenkaan löydetty hänen verestään teon jälkeisissä päihdetutkimuksissa. Alkometriin hän puhalsi kiinniotettaessa 2,09 promillea.

Lue myös: Iskelmälaulajalle elinkautinen: puukotti puolustuskyvytöntä 66 kertaa

– Kun minulle oli tullut palkka, niin oli rahaa tarjota heillekin. Tuli myös puhetta, että asunnolla oli hirveä määrä todella vahvoja huumaavia lääkkeitä, joista tämä mies kiinnostui. Luulen, että hän lähti siksi mukaani asunnolle.

Hälytti itse apua

Jo ensimmäisessä baarissa Huitsin muisti alkoi pätkiä. He kävivät illan aikana useassa kapakassa, ja mukana ollut nainen jäi jossain välissä iltaa pois. Viimeisessä baarissa Huitsi oli niin huonossa kunnossa, että mukana ollut mies lähti saattamaan häntä kotiin. Asunnon tapahtumista hän muistaa enää vain pätkiä.

– Meille tuli riitaa tämän toisen miehen kanssa, ja tappelimme parvekkeella. Muistan maanneeni olohuoneen lattialla, kun hän potkaisi minua päähän. Silloin uhri tuli väliin, ja muistan painineeni hänenkin kanssaan. Muistan myös, että tein hälytyksen turvapainikehälytyksellä.

Huitsin housut olivat kiinniotettaessa uhrin veren tahrimat.
Huitsin housut olivat kiinniotettaessa uhrin veren tahrimat.

– Minulla on mielikuva, että näin uhrin verisenä olohuoneen lattialla, vaikka hänet löydettiin keittiöstä. Muistan, että kotihoidon ihmiset olivat siellä. Seuraavaksi muistankin, kun heräsin putkasta. Luulin, että olin siellä jonkun isomman tappelun takia. Vasta kuulustelussa minulle selvisi, mistä minua syytetään ja vielä silloinkin mietin, että en se minä voi olla, vaan juttu tutkitaan ja asiaa selviää.

Tapaus vielä hoviin

Markus Huitsin tapausta käsitellään vielä hovioikeudessa ensi vuoden puolella. Puolustus katsoo, ettei näyttö poissulje vaihtoehtoista tapahtumien kulkua. Puolustus vaatii, että toisen asunnossa olleen henkilön mahdollinen osallisuus tekoon tutkittaisiin tarkemmin. Häntäkin epäiltiin aluksi myös murhasta, mutta oikeudessa häntä kuultiin todistajana. Esitutkintapöytäkirjojen mukaan myös hänen muistikuvansa ovat hyvin hatarat. Hän oli kuitenkin asunnossa vielä siinä vaiheessa, kun Huitsi teki turvapainikehälytyksen.

Lue myös: Murhasta tuomittu ex-iskelmätähti Markus Huitsi aikoo valittaa hoviin

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Timo Korhonen ja poliisi
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Martina Aitolehden Hannu-rakas suorassa lähetyksessä – Kalle Palanderilta jäätävä heitto: ”Ei tuo kauan tule kestämään!”

Kimmo Vehviläinen järkyttyi Kerttu Rissasen kohtelusta Selviytyjät Suomessa – vertasi teurastukseen: ”Kertun kohtelu on sitä luokkaa”

Juha Mieto asuu Petteri-poikansa kanssa saman katon alla: Olen erinomainen isä!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!