Talousrikoksista tuomittu Teemu-kirjan tekijä Ari Mennander haastoi Teemu Selänteen yritykset oikeuteen - hakee 250 000 euron saatavia: "Ei jäänyt muuta vaihtoehtoa!"

Uutiset | 09.06.2020 08:52

Eilen maanantaina (8.6.) Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa törkeistä talousrikoksista puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen tuomittu toimittaja-kirjailija Ari Mennander jätti eilen myös itse asianajajansa välityksellä kanteen Helsingin käräjäoikeuteen.

Jääkiekkoilija Teemu Selänteen elämästä kertovan Teemu-kirjan vuonna 2014 tehnyt Mennander haastoi Selänteen yritykset oikeuteen. 

Lue lisää: Ehdollinen vankeustuomio törkeistä talousrikoksista! Teemu Selänteen elämäkerran kirjoittanut Ari Mennander joutuu maksamaan yli 220 000 euron korvaukset

Ennen haasteen jättämistä hän toimitti kaikille valtamedioille tiedotteen asiasta. Helsingin käräjäoikeuteen jätetystä haasteesta selviää, että Mennanderin käsityksen mukaan hänelle olisi maksettu kirjoittamastaan Teemu-kirjasta liian pienet korvaukset.

– Päämieheni on tehnyt sangen valtavia hankkeita niin ajallisesti kun työllisesti. Osa näistä on maksettu, mutta osaa ei. Maksetut ovat vähennetty nyt haettavasta summasta. Luonnollisesti olemme valmiit sovittelemaan tämän ilman oikeuteen menemistä, Mennanderin asianajaja Teppo Laine kommentoi Seiskalle.

Entisen urheilijatoimittajan kirjoittama kirja kaikkien aikojen kovimmasta suomalaisesta jääkiekkoilijasta oli vuoden 2014 myydyin tietokirja. Kaikkiaan Teemu-kirjaa on myyty tähän päivään mennessä noin 100 000 kappaletta. 

Lainat eivät liity asiaan

Urheilutoimittajana uraa tehneen Mennanderin yritys Mennu Productions Oy hakee Teemu Selänteen TS Holding Oy:ltä ja TS Promotions Oy:ltä kaikkiaan runsaan 250 000 euron saatavia.

Tiedotteessaan Mennander perustelee taistelevansa omista saatavistaan, jotta pystyisi paremmin suoriutumaan omista velvoitteistaan omille velkojilleen.

– Jossain medioissa mainitut henkilökohtaiset velat eivät kuulu tähän asiaan, vaan kyse on puhtaasti saamattomista korvauksista. Olemme aiemmin lähestyneet ja yrittäneet saada asiaa sovittua, mutta koska se ei ole tuottanut tulosta, meille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin viedä asia eteenpäin, Mennander kertoo tiedotteessaan.

Lue myös: Teemu Selänteen elämäkerran kirjoittaja Ari Mennander myönsi talousrikokset – syyttäjä vaatii vankeutta!

Seiskan soitto käräjäoikeuteen varmisti, että haaste on jätetty ja se lähtee siellä eteenpäin normaaliin tapaan, ellei asiasta päästä yhteisymmärrykseen velkojan ja velallisen kesken.

Teksti:Olli Suominen
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!