fbq
Uutiset
12.08.2017 10:03
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Tua Backman huhkii taloprojektin kanssa.
Taloprojektissa karmeita vastoinkäymisiä: Tua Backman asuu nyt rakennustyömaalla – kuva!
Uutiset
12.08.2017 10:03
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Yrittäjä-bloggari Tua Backmanin kärsivällisyys on joutunut koetukselle paritalon rakennusprojektin aikana. Projekti alkoi syksyllä 2015 Länsi-Helsingissä sijainneen Tuan vanhempien vanhan hometalon purulla.
Uudisparitalon pystyttämistä ovat värittäneet monet vastoinkäymiset, alkaen kiven takana olleesta vanhan talon purkupäätöksestä. Viimeisimpänä takaiskuna on ollut rakennustyön jälki, josta Tua kirjoitti tuoreimmassa blogipäivityksessään.
– Kun rakennetaan taloa, niin ammattitaito on palikka A ja huolellisuus B. Välillä tuntuu, että meidän talojen rakentajilla ovat nämä palikat olleet hukassa, hän tylyttää.
 
Talossa on rappaustyöt kesken.
Tua lapsineen muutti taloon vuodenvaihteessa, vaikka talo onkin yhä kesken. Parhaillaan kivitaloon tehdään rappausta, jolla osaltaan saadaan rakennusvirheitä piiloon.
– Talon julkisivu tasoitetaan ensin laastilla, sitten verkoitetaan, jonka päälle tulee rappaus. Talo maalataan valkoiseksi. Rappaus suojaa kosteudelta ja antaa viimeistellyn pinnan, kuvaa Tua blogissaan.
 

Viereisen paritalon rakennuttamisesta on vastannut Tuan äiti. Kolmikerroksiset talot ovat kokonaispinta-alaltaan peräti 500-neliöisiä, ja molemmat jakautuvat kahteen asuntoon.

– Äitini ja veljeni rakentavat omia talojaan samalle tontille. En olisi uskaltanut lähteä yksin tällaiseen projektiin, Tua kertoi Seiskalle toukokuussa 2016.

Pöly vaivana

Muuttamisen jälkeen perhe havahtui rakennuspölyyn.
– Kellari hiottiin ja rakennuspöly levisi kauttaaltaan kahteen valmiiseen kerrokseen, jopa kaappien sisäpuolelle, Tua kauhisteli blogissaan tammikuussa.
Rakennusprojektia edelsi Tuan ero kiekkolegenda Esa Tikkasesta, jonka jälkeen hän oli jäänyt asumaan parin vanhaan Espoon-omakotitaloon. Siinä asuminen kävi tukalaksi.
– Seinissä ei ole tunteita, mutta vanhojen seinien sisällä niitä on entistä enemmän, Tua tilitti rakennusprojektin alussa.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »