fbq
Uutiset
23.12.2016 14:00
Teksti: sami sinokki|Kuvat: kari pekonen
Johanna Tukiainen
Tällainen oli Johanna Tukiaisen viimeinen kännäysilta ennen raitistumista: Verhoihini ilmestyi sateenkaari!
Uutiset
23.12.2016 14:00
Teksti: sami sinokki|Kuvat: kari pekonen

Kohublondi Johanna Tukiainen tilitti vastikään Seiskassa avoimesti alkoholismistaan ja raitistumisestaan. Johanna paljasti muun muassa sen, että hän oli jo vuosia tiennyt olevansa alkoholisti, mutta lopullisen sysäyksen raitistumiselle hän sai vasta erikoisen tapahtuman jälkeen.

– Oli ensimmäinen syyskuuta ja kävelin Helsingin keskustassa. Juttelin katuevankelistoille ja kerroin heille olevani alkoholisti. Sitten lähdimme ystäväni kanssa, ja niin kuin aina, meillä oli hirveä kiire Alkoon ennen kuin se meni kiinni. Ostimme ison kasan vodka- ja samppanjapulloja ja tulimme kotiini aloittaaksemme tutuksi tulleen ryyppäysrutiinin, Johanna muistelee.

– Silloin minulle tapahtui jotain. Sain voimakkaan herätyksen siitä, että se, mitä tein, ei ollut oikein. Ajattelin, että koska olen uskossa, joudun myös elämään uskon todeksi. Se ei voi olla pelkkiä sanoja, vaan myös tekoja. Minulla oli muutenkin ollut todella huono olo asia kanssa, hän lisää.

”Verhoihini ilmestyi sateenkaari”

Johanna kertoi, ettei tuona iltana pystynyt juomaan kuin pari lasia viiniä, vaikka normaalisti hänellä meni helposti pullo jos toinenkin.

– Menin nukkumaan ja nukuin hirveän levottomasti. Sitten, kun heräsin aamulla, verhoihini ilmestyi järjettömän kirkas sateenkaari. Tiedän, että se kuulostaa uskomattomalta, mutta koin sen olleen Jumalan armon merkki. Herätin ystäväni ja sanoin, että nyt on tosi kyseessä. Nyt tälle asialle on tehtävä jotain, Johanna kuvailee.

Tuon aamun jälkeen Johanna raitistui ja hän on ollut ilman alkoholia jo yli kolme kuukautta.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »